Милиардерът сър Джим Ратклиф може да бъде принуден да продаде

...
Милиардерът сър Джим Ратклиф може да бъде принуден да продаде
Коментари Харесай

Ратклиф може да е аут от Ман Юнайтед след 18 месеца, клубът виси с огромни дългове

Милиардерът сър Джим Ратклиф може да бъде заставен да продаде миноритарния дял акции, които закупи, единствено 18 месеца след завършването на договорката, пишат медиите в Англия.

Бизнесменът похарчи 1.3 милиарда паунда, с цел да се снабди с 25% от клуба. Новината беше оповестена на Бъдни вечер, като Ратклиф би трябвало да поеме надзор върху футболните интервенции.

Окончателно договорката за придобиването на акции към момента не е завършена. Очаква се това да се случи в средата на февруари.

71-годишният Ратклиф напоследък посещава подготвителните стадиони, както и мачовете на „ Олд Трафорд “. Той гледа от трибуните дуела с Тотнъм дружно с именития сър Алекс Фъргюсън.

Преглед на документите обаче демонстрира, че Ратклиф може да бъде заставен да си тръгне единствено 18 месеца след завършването на договорката.

Хипотезата е допустима, в случай че мажоритарните притежатели семейство Глейзър решат да продадат клуба. Тогава Ратклиф не може да спре продажбата. Ако не предложи най-високата оферта и не стане мажоритарен притежател, тогава ще би трябвало да се раздели с процентите, с които разполага. Това може да се случи най-рано след 18 месеца.

Провалът в Европа и ранното отпадане от Шампионската лига ще коства на Манчестър Юнайтед към 45 милиона паунда.

Отборът на Ерик загар Хаг се показа трагично в най-престижния клубен шампионат, завършвайки на последното място в своята група, което им коства даже вероятно място в Лига Европа напролет.

Заради понесения финансов удар клубните счетоводители са били принудени да създадат нови прогнози за приходите, които в началото са били в диапазон сред 650 и 680 милиона паунда, а в този момент са били занижени до 635 – 665 милиона.

Финансовите данни демонстрират, че Юнайтед продължава да има дълг от 528.8 милиона паунда, като той датира още от закупуването на „ алените дяволи “ от семейство Глейзър преди 18 години. Дългът бе неведнъж рефинансиран и преструктуриран и в този момент новият акционер сър Джим Ратклиф ще би трябвало да мисли и за неговото понижаване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР