Милиардерът и основател на Kind Snacks Даниел Любецки обяснява успеха

...
Милиардерът и основател на Kind Snacks Даниел Любецки обяснява успеха
Коментари Харесай

Приемайте критики: Милиардерът Даниел Любецки споделя правилото си за успех

Милиардерът и създател на Kind Snacks Даниел Любецки изяснява триумфа си с едно просто решение: да се обкръжи с хора, които самоуверено могат да го подлагат на критика и да показват грешките му.

Никой не може да бъде съвършен водач, споделя Любецки.

За себе си той признава, че постоянно се случва да бъде емоционален или омаян от егото си, само че приятелите и сътрудниците му го стопират, когато е на път да сгреши.

" Ако не се заобиколите с такива хора, тогава е доста по-трудно да постигнете триумф, тъй като можете да влезете в режим " аз съм необикновен " и да не осъзнаете по кое време сте  се объркали ", споделя Любецки пред CNBC.

Милиардерът основава Kind Snacks през 2004 година, като в началото разполага с стеснен бюджет, а през 2008 година приема външно финансиране в размер на към 16 млн. $.

През 2020 година компанията е добита от хранителния колос Mars за 5 милиарда $, откакто Любецки продава контролния пакет акции в договорката, само че резервира " забележителна " част от тях за себе си, съгласно негов представител. Днес персоналното му положение възлиза на 2,1 милиарда $, съгласно Forbes.

Съветите му в действителност не са толкоз необикновени и се основават на правилото за среда на доверие и откровени диспути, в които се ражда истината.

" Успешните и впечатляващи основни изпълнителни шефове в последна сметка развиват почитатели от подмазвачи, които просто се опасяват да ги провокират, а това в действителност може да ни унищожи. ", споделя Любецки.

Съветът му е да си намерите хора, които могат да ви провокират и да насърчавате „ здравословния “ им отпор.

Ако се стремите към ползотворни диспути и потребна противоположна връзка, а не към непрестанни диалози просто поради самото говорене, ще би трябвало да се консултирате с другари или да наемете сътрудници, които са склонни към саморефлексия, споделя Любецки. Те също би трябвало да имат прочут опит в съответната област и висока прочувствена просветеност, отбелязва той.

" Милият човек не изисква доста. Можете да сте пасивни и да сте благи. Но любезността изисква силата да бъдеш откровен ", изяснява той. " Има някои случаи, в които хората са безспорни гадняри, само че има доста повече, в които са прекомерно кротки и се опасяват да споделят противоположна връзка. "

Любезните хора могат да предават възприятията си " градивно ", прибавя Любецки. Това ще ви улесни да приемате противоположната им връзка - само че въпреки всичко ще би трябвало да поработите върху себе си, с цел да се предпазите от обидите от непознатата рецензия.

За съпоставяне, благите хора може да се затруднят да дадат почтена негативна противоположна връзка, тъй като избират да спестят възприятията си.

Рик Нучи, основен изпълнителен шеф на стартъпа за корпоративен програмен продукт Guru, назовава тази идея " разрушителна емпатия " - нещо, което е научил по сложния метод, когато е почнал да я практикува.

" Загрижени сте за индивида, само че в действителност не го предизвиквате непосредствено, нали? Почти го глезите. Това е нож в гърба с 1000 усмивки ", сподели Нучи пред CNBC.

След като откриете подобаващите хора, насърчете ги да бъдат откровени с вас.

На работното място Любецки предизвиква даже по-младите чиновници да " усещат, че имат освен правото, само че и отговорността да приказват с мен ", споделя той.

Когато някой обърне внимание върху даден проблем, той признава и го обмисля дружно с него. От време на време се пробва да насърчи по-нататъшен спор, като играе ролята на „ юрист на дявола “.

Също по този начин се старае да благодари на индивида, с цел да усили възможностите му постъпи по същия метод още веднъж. Това е преднамерена тактичност.

Подобен образец дава и Ким Скот, някогашен изпълнителен шеф на Гугъл, който става очевидец по какъв начин съоснователят Лари Пейдж прави нещо сходно по време на среща.

" Той освен разреши на сътрудника да го провокира, само че изглеждаше, че се любува на това ", споделя Скот.

Най-важното е да сте сигурни, че всички към вас имат позитивно желание зад всяка противоположна връзка, споделя Любецки.

" За това просто няма директни пътища, би трябвало да докажете, че сте там един за различен с течение на времето ", споделя той. " Прозрачност, правота, открита връзка, мислене за другите и слагане на общата цел пред всяко его – всички тези неща ще основат среда на доверие. ", добавя милиардерът.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР