Милиардерът Бил Гейтс играе водеща роля в борбата срещу коронавируса.

...
Милиардерът Бил Гейтс играе водеща роля в борбата срещу коронавируса.
Коментари Харесай

Стратегията на Бил Гейтс за борба с пандемията от изменението на климата

Милиардерът Бил Гейтс играе водеща роля в битката против ковид. От ранните стадии на пандемията обаче той желае да се концентрира върху друга „ пандемия “, която може да аргументи повече смъртни случаи от Covid-19 - тази на изменението на климата, написа. Сега той отива една крачка напред, уверявайки в скорошна обява в блога си Gates Notes, че е време да се основат Националните институти за нововъведения - сила за поощряване на научните проучвания в битката с парниковите газове.

В тази нова обява съоснователят на Microsoft продължава да твърди, че „ има още едно световно злополучие “, което би трябвало да се опитаме да предотвратим: изменението на климата. Според него би трябвало да вършим нововъведения в метода, по който генерираме и съхраняваме чистата електрическа енергия, отглеждаме храната, произвеждаме неща, отопляваме и охлаждаме нашите здания.

" Трябва да създадем гражданска война в международната стопанска система и това ще изисква, наред с други неща, изобретателност, финансиране и метод на ниво федералното държавно управление ", написа Гейтс.

Конкретното решение, препоръчано от милиардера, е да се усили общественото финансиране за проучвания за чиста сила. Всъщност той дава за образец какво се случва в Съединени американски щати, обяснявайки че федералното държавно управление на страната харчи към 7 милиарда $ годишно за проучвания на чиста енергия в съпоставяне с повече от 35 милиарда $ годишно за медицински проучвания.

" Поставянето на силата на равна нога със здравето би било основна първа стъпка, която би основала повече от 370 000 работни места и в това време ще насърчи програмата за чиста сила ", счита Бил Гейтс. 

В допълнение към увеличението на финансирането, филантропът предлага обществените проучвания за възобновима сила да бъдат централизирани в една институция. Тук той още веднъж дава образец със САЩ, защото в тази страна проучванията върху чистите горива се управляват от министерствата на енергетиката, превоза и защитата, и даже от НАСА. По същия метод отговорността за проучванията на съхранението на сила е разпределена в най-малко четири администрации на министерството на енергетиката.

Решението на Гейтс, с цел да се намали дублирането, е основаването на Национални институти за енергийни нововъведения. " Това е най-важното нещо, което Съединени американски щати могат да създадат, с цел да водят света в нововъведенията, които ще решат изменението на климата ", споделя той.

За организацията на тези нови институции милиардерът също се обръща към здравния сектор за препоръка. Той предлага да се вземе за образец Националните здравни институти и по-конкретно Националния здравен институт (NIH) на Съединени американски щати.

" От 1980 година проучванията, подкрепяни от NIH, способстваха за откриването на повече от 150 нови медикаменти, ваксини и нови използва на съществуващи медикаменти. Работата на фондация " Гейтс " в световното здраве не би била допустима без безбройните достижения на NIH ", прибавя той.

Бил Гейтс изяснява, че повода за триумфа на тази организация е, че тази институция има ясна и съответна задача, аполитични водачи и има мощна двупартийна поддръжка от законодателите и обществеността. 

Източник:
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР