МИЛЕНА ФУЧЕДЖИЕВАЧета в медиите драматични заглавия за детето, което работи.

...
МИЛЕНА ФУЧЕДЖИЕВАЧета в медиите драматични заглавия за детето, което работи.
Коментари Харесай

Фучеджиева: Браво на детето, което работи на строежа!

МИЛЕНА ФУЧЕДЖИЕВА



Чета в медиите трагични заглавия за детето, което работи. Все отново се намираме в страната, в която е написана книгата " Мамино детенце ".

В Америка децата на множеството ми другари, както и моето, започнаха да работят на 15 години, с цел да изкарват джобните си пари, само че и - най-важното! - да научат по какъв начин се изкарват пари, да схванат цената им. Всички тези деца се оправят с живота чудесно. Тези, които родителите " жалеха ", не се оправят толкоз добре.

Това момченце, снимано на градежа, ще има поминък в ръцете, ще има и образувани трудови привички. Това е единствената гаранция за естествен живот, която може да му бъде дадена от родителите му. Защо да не работи тази работа в случай че то няма нищо срещу? Сигурна съм, че ще е горделив и благополучен със извоюваните от него пари.

Вместо да бъдат татко и дете унижавани с идиотски мнения за рабски труд, те заслужават подучване в името на детето и неговото самочувствие на предстоящ независим човек. И евентуално то ще свърши работата по-съвестно от всякакви възрастни мърлячи, които ще си оставят ръцете. Тази работа я виждаме всеки ден.

Та по този начин - отлично на детето от мен. И отлично на татко му, че му дава самун в ръцете в едни нелеки времена.

* Коментарът е оповестен на страницата на Милена Фучеджиева във Facebook. Заглавията са на Lupa.bg
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР