Милано се подготви за парти с ревютата на колекциите мъжка

...
Милано се подготви за парти с ревютата на колекциите мъжка
Коментари Харесай

Dolce & Gabbana се отказа от пъстрите цветове

Милано се приготви за празненство с ревютата на сбирките мъжка мода за идните пролет и зима, фокусирани върху вечерни тоалети с игриви акценти, предават тамошните медии.

" Dolce & Gabbana " се завръщат към корените с фина грациозност, " Emporio Armani " отдава респект към летците от 30-те години на предишния век, а " Fendi " залага на изтънчения комфорт - огромните марки развиват класическия репертоар с ексцентрични елементи, пишат другите издания.

Далеч от нормалните си фестивали на цветовете, Доменико Долче и Стефано Габана демонстрираха в събота вечер, във втория ден от седмицата на мъжката мода в Милано, сбирка, издържана в черно - знак съгласно дизайнерите и на грациозност, и на сексапил. Преоткриването на обичания им цвят е съпроводено и със завръщане към по-изчистения контур, лишен от непотребни декорации и съсредоточен върху фамозната първокласна италианска ръчна направа ( " fatto a mano " ).

" Искахме да се върнем към своето ДНК, към същината на нашия бранд ", изясни сицилианския дизайнерски дует.

Корсети акцентират мъжките талии при Долче и Габана, връщат се дългите палта. Черното от време на време е огряно от бродирани кристали, напомнящи за вулканичните скали на Етна и Стромболи. Друга тяхна фикция прозира в копринените ризи и микроскопичните топове.

" Dolce & Gabbana "

Дизайнерът Джорджо Армани е на световната фешън карта към този момент повече от четири десетилетия. За последната сбирка на марката " Emporio Armani " дизайнерът следва безусловно картата на Милано, като на дефилето моделите минаваха по кръговиден подиум, представящ птичи взор към карта на историческия център на италианската фешън столица.

Колекцията е въодушевена от авиацията и предложи фешън препратки към златното ѝ време, когато контета като Чарлз Линдберг пишат история със независими полети над Атлантическия океан. Тон даде сив гащеризон с колан с кожена яка, авиаторска шапка и ботуши. След кацане идва ред на елегантни карирани костюми с панталон, съкратен до ботуша - откритието на сезона. Удобни плетива се комбинират с кожени панталони и якета, с цел да очертаят авантюристичен контур. Истинското конте обаче избира цветни всекидневни дрехи като красиво палто в елегантно светлокафяво, сако от кадифе и копринена риза, съчетани с фуражки в ярки тонове като пурпурно и лилаво. Самият Армани, който е на 88 години, излезе на сцената, с цел да вдигне паднала чантичка от един от моделите, и приветства публиката в края на шоуто.

" Еmporio Armani "

Колекцията на " Fendi " за мъже за идната зима сподели кожа и тела по метод, непокътнат в миналото единствено за дамската мода.

Топовете с едно рамо - както плетени, по този начин и с копчета, оголват кожата, с цел да придадат секси драматизъм на визиите. Трикотажните дрехи са транспарантни, едвам забележими. Малко утайване връща скромността за офиса, само че моделите може елементарно да се разкопчаят за преход към тоалет за вечерта.

Дългите палта включват асиметрична мантия с увиващи се краища - шивашки трик, подправен при панталоните с увиваща се едностранна пола.

Панталоните на " Fendi " са необятни и със свободно движещи се крачоли, пуловерите са с пришити шалове, а двуредните палта са с копринени ревери.

Силвия Фенди, внучката на създателя на италианската фешън къща, е основала нов дизайн и на именитата чанта " baguette ", която е с полирана кожа и комфортни джобове, написа Българска телеграфна агенция. През септември бе маркирана 25-ата годишнина на този знаков аксесоар на ревю на стилната къща в Ню Йорк.

...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР