Милан изкова пореден безценен успех срещу състава на Верона, надделявайки

...
Милан изкова пореден безценен успех срещу състава на Верона, надделявайки
Коментари Харесай

Хладнокръвен Милан обърна Верона и е на две победи от титлата

Милан изкова следващ скъп триумф против състава на Верона, надделявайки с резултат 3:1 на стадион “Маркантонио Бентегоди” в последния дуел от неделната стратегия на 36-ия кръг в Серия "А ". Давиде Фараони откри в 38-а минута. Сандро Тонали изравни в последната секунда на първата част. Тонали още веднъж беше воин, давайки задатък на своя отбор в 49-а минута. Алесандро Флоренци реши безусловно всичко четири минути преди края на мача.

В осмата минута Тео Ернандес насочи отдалечен удар, който се оказа неакуратен. В 12-ата минута Симеоне също стреля от отдалеченост, с цел да прати топката в ръцете на Майк Менян.

В 16-а минута гостите си помислиха, че поведоха. Сандро Тонали означи, само че след преразглеждане от ВАР попадението беше анулирано поради засада. В 19-а минута Давиде Калабрия тества Монтипо, само че той се оправи.

В 21-та минута Рафаел Леао се строполи в наказателното поле, само че съдията не беше заинтригуван. Натискът на "росонерите " обаче ставаше все по-могъщ. В 27-а минута Раде Крунич опитва от отдалеченост, само че надалеч от истината.

В 35-а минута гостите демонстрираха активизация и съумяха да стигнат до състояние. Джовани Симеоне излезе на стрелкова позиция, само че ударът му мина около вратата на Менян.

Активизацията даде резултат в 38-а минута. Дарко Лазович качи топката на главата на Фараони, който не пропусна на съвсем празна врата за 1:0. Секунда преди края на полувремето Сандро Тонали този път съумя да означи, възползвайки се от асистенция на Рафаел Леао.

Четири минути след старта на полувремето момчетата на Пиоли съумяха да създадат своя поврат цялостен. Автор на попадениет още веднъж беше вездесъщият в този мач Тонали.

В 56-ата минута Фикайо Томори стреля с глава след центриране от фал, само че не откри задачата. В 59-ата минута Адриен Тамезе опита отдалечен шут, който се оказа прекомерно разочароващ. В 65-ата минута изстрел на Леао не съумя да изненада Монтипо и вратарят мазета топката.

В 75-а минута Кевин Лазаня стреля с глава, само че над вратата на Менян. Четири минути преди края на постоянното време Милан реши всичко. Резервата Алесандро Флоренци се оказа изненадващо на стрелкова позиция и не сбърка, с цел да изведе Милан още веднъж на върха, с две точки пред огромния противник Интер.

Верона - Милан 1:3

1:0 - Давиде Фараони (38)

1:1 - Сандро Тонали (45+3)

1:2 - Сандро Тонали (49)

1:3 - Алесандро Флоренци (86)

Ето и съставите на двата отбора:

Верона: Монтипо, Чечерини, Гюнтер, Касале, Фараони, Тамезе, Илич, Лазович, Барак, Капрари, Симеоне;

Милан : Менян, Калабрия, Калюлю, Томори, Ернандес, Кесие, Тонали, Салемакерс, Крунич, Леао, Жиру;
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР