Микробус с изключена охладителна система е открит в подземията на

...
Микробус с изключена охладителна система е открит в подземията на
Коментари Харесай

В подземията на „Азовстал“ в Мариупол откриха микробус с телата на 152 загинали бойци

Микробус с изключена охладителна система е открит в подземията на цех „ Азовстал “ в Мариупол, където са били съхранявани 152 тела на починали бойци. Това заяви формалният представител на Министерството на защитата на Руската федерация генерал-майор Игор Конашенков, предава.

„ В хода на почистване и изследване на подземните постройки на металургичния цех „ Азовстал “ в Мариупол, където се криеха бойците от украинската групировка „ Азов “, съветски военнослужещи откриха хладилен микробус. Той е бил със счупена охладителна система, а вътре са били съхранявани 152 тела на починали бойци и военнослужещи от въоръжените сили на Украйна “, изясни Конашенков.

Конашенков добави, че не е имало претенции от Киев за приемане на телата. Стана известно също, че при инспекцията на микробуса съветски сапьори са разкрили четири мини, сложени под телата на починалите.

„ Според резултатите от разпитите на хванатите бойци от „ Азов “е открито, че минирането на телата е осъществено по директна заповед от Киев “, сподели генерал-майорът.

Руската страна възнамерява да съобщи откритите тела на представители на Украйна, в умозаключение сподели Конашенков.

По-рано същия ден беше обявено, че Следственият комитет на Руската федерация при инспекция на територията на „ Азовстал “ е разкрил незнайни химикали, както и средства за химическа отбрана.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР