Микеле Коради е италиански младеж от град Падуа, който е

...
Микеле Коради е италиански младеж от град Падуа, който е
Коментари Харесай

Осиновеният Васил заряза италианските си родители, за да издири ромската си майка, която има още 11 деца

Микеле Коради е италиански юноша от град Падуа, който е роден в България с името Васко Колев Илиев. Изоставен е от биологичната си майка незабавно след раждането, оповестява bTV.

След две години в институция, детето Васко е осиновено от италианското семейство Коради. Целият му умишлен живот минава в Италия. Родителите му са католици, които го възпитават в християнските полезности, учи в хубаво учебно заведение.

Купуват му кон, тъй като тези животни са пристрастеността на Микеле и го записват на курсове по езда.

Майката на Микеле, Адриана Такия, счита, че първите две години на Микеле в дома за изоставени деца са нанесли отпечатък на целия му живот.
 bTV Репортерите: Среща с мама
„ Първото нещо, което си помислихме когато го взехме от институцията беше дали не е ням. Той не просто не разбираше нито една дума, само че той не реагираше, не ни поглеждаше, когато му говорехме, тъй като никой в никакъв случай не беше разговарял с него. Той даже не знаеше името си. Тези прекарвания оказват въздействие на целия му живот и на всичките му връзки с други хора. Той има компликация, той не може да разбере, когато някой го обича. Това е което основава компликация в целия му живот “, споделя Адриана.

С влизането му тийнейджърските години, животът на Микеле се подчинява на една единствена цел – да открие биологичната си майка.

„ Не се усещам италианец. Живея измежду италианци, само че имам българска кръв, имам циганска кръв “, твърди Микеле.
 bTV Репортерите: Среща с мама
Снимка: btvnovinite.bg
Семейството му в никакъв случай не е крило от него истината за осиновяването, само че никой от тях не знае коя е майката поради тайната на осиновяването у нас.

Обсебен от концепцията да открие предишното си, Микеле къса връзките си със своите родители, другари, учители, воден от едно само предпочитание – да открие коя е дамата, дала му живот.

„ Когато открих документите за осиновяването ми незабавно се запитах какъв човек, какъв „ чужденец” е моята майка, какво е това име, от какъв етнос е. Искам да видя моята майка. В този миг желая да потегли към нея, да я видя, пешком да потегли, по всевъзможен метод. “

Учителите на Микеле също са очевидци на възходящото му предпочитание да откри дамата, която го е родила.

„ Той всекидневно е зависим на една единствена значима за него мисъл. Да открие майка си”, споделя учителката на Микеле от гимназията Берто Карла. „ Той не възприема живота си подобен, какъвто е от момента, в който стана тийнеджър. Той беше захласнат от концепцията да ги откри. И всеки ден продължаваше търсенето. Мисълта стартира да става толкоз значима за него, че се трансформира в най-важното нещо в живота му. Мисля, че неговите майка и татко са доста положителни хора, те го обичат. Те са посветили целия си живот на Микеле. Той знае това, само че за него това не е задоволително. “
 bTV Репортерите: Среща с мама
Психолозите, които работят с Микеле, поучават родителите му да създадат всичко допустимо и да открият биологичната майка, с цел да може осиновеното момче да сглоби изчезналата част от пъзела на предишното си.

Когато става на 18 години Микеле и родителите му подхващат пътешестване до България, с цел да открият майката. Но законът у нас, който пази тайната на осиновяването, прави тази задача невъзможна. И в дома за изоставени деца в Плевен, и в общината отхвърлят да дадат информация къде живее майката.

Когато се връща в Италия Микеле се утежнява още повече и влиза в психиатрична клиника. „ Лекарите ми споделят, че имам заболяването на изоставения “, споделя Микеле и ни споделя, че приема лекарства, с цел да крепи душeвността си.
 bTV Репортерите: Среща с мама
Снимка: btvnovinite.bg
Две години след несполучливия опит да открие родителите си, една обява на обезверения Микеле във фейбук група на град Плевен е на път да преобърне живота му.

Там дават информация на Микеле за адреса на майката. Екип на bTV ревизира информацията и открива дамата, родила Васко. Оказва се, че Микеле има 11 братя и сестри и над 80 племенника в Бъркач.

Роден като Васко Колев Илиев от Бъркач, 20 години по-късно той се завръща като Микеле Коради от Падуа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР