Михаил Александров е част от едно талантливо поколение български футболисти,

...
Михаил Александров е част от едно талантливо поколение български футболисти,
Коментари Харесай

Михаил Александров пред ТОПСПОРТ за кариерата в Русия, Лудогорец и евентуалното му завръщане в ЦСКА

Михаил Александров е част от едно надарено потомство български футболисти, което употребява своя късмет и направи постоянна кариера както у нас, по този начин и по терените зад граница. Към днешна дата, някогашният състезател на Лудогорец се подвизава в съветското състезание, където носи екипа на осмия в Премиер лигата - Арсенал (Тула).

Фланговият играч даде просторно изявление за читателите на ТОПСПОРТ , в което показа последни детайлности към кариерата му в Русия. Отговори и на спекулациите по отношение на негов трансфер в Динамо (Москва), а също по този начин си спомни и за хубавите мигове с Лудогорец в Шампионската лига.

Естествено, тематиката Първа лига също бе наранена, като Александров обърна по-специално внимание и на своя роден клуб ЦСКА. А какво сподели още той за националния ни тим и позитивната му смяна под управление на Петър Хубчев, прочетете в изявлението му по-долу:

 България в група с Кипър, Норвегия и Словения за Лига на нациите! Обновена
България научи противниците си за Лига на нациите!

Турнирът дава четири квоти за Евро 2020

Мишо, здравей. Правим този диалог в много тежък интервал за всеки един футболист - зимната подготовка. В кръга на шегата, останаха ли ти сили от интензивните тренировки и поредицата от контролни мачове?

- Подготовката и тежките натоварвания са тясно свързани с представянето на даден футболист в шампионата. Една тежка подготовка може да приготви тима за тежките натоварвания в формалните мачове,така че считам,че най-нормалното нещо,което може да се случи е да се чувстваш изтощен по време на подготовка.

 Снимка 337827
Източник:

Как протича лагерът на Арсенал (Тула), ще бъдете ли изцяло подготвени за подновяването на шампионата при започване на март?

- Вече мина първата част от лагера ни и остават още два стадия. В Русия зимната подготовка е много по-дълга от тази в България да вземем за пример и тима би трябвало да е подготвен за шампионата в края на февруари, а не в този момент. Към днешна дата тимът е още " тежък " от натоварвания и занапред ще навлиза в оптимална форма.

Намирате се тъкмо в средата на класирането. Според теб коя е по-реалната цел за вас - подсигуряване на елитния ви статут или по този начин да кажем, късен заключителен спринт за евротурнирите?

- Смятам,че имаме сили да се борим за по-сериозно класиране. В мачовете с огромните тимове в Русия се представихме чудесно и победихме съвсем всеки от тях. Ако съумеем и да изправим грешките си с по-непретенциозните тимове в лигата считам,че имаме късмет за нещо запаметяващо се за Тула.

Може би и към този момент поостарях и започнах да влизам в една фаза на развиването си, в която опитът оказва помощ на това да се усещам по-комфортно на терена. Относно поста, на който играя - постаравам се да бъде потребен на тима без значение позицията, на която играя

Определено за тези, които следят Премиер лигата, прекосяването на Артьом Дзюба и Иван Новоселцев във вашия отбор е огромен трансферен удар. Сега, може би, упованията към вашия тим ще станат надалеч по-големи?

- Нормално е, откакто се вземат двама съветски национала,собственост на Зенит,да има предпочитание за реализиране на високи цели. И конкуренцията в един тим въздейства на футболистите и това да дават 100% от опциите си на терена.

 Снимка 289939
Източник:

Самият ти по какъв начин се чувстваш в съветския футбол. Вече привикнали със спецификата му, а също по този начин и с новия пост, на който се подвизаваш? Малко шеговито, само че към този момент да си те считаме за бранител ли?

- Чувствам се доста добре.Може би и към този момент поостарях и започнах да влизам в една фаза на развиването си, в която опитът оказва помощ на това да се усещам по-комфортно на терена. Относно поста, на който играя - постаравам се да бъде потребен на тима без значение позицията,на която играя и постоянно съм се стремял да върша това на терена.

 Михаил Александров: Винаги съм желал България да печели
Михаил Александров: Винаги съм желал България да печели

" Не съм човек, който приема неуспеха на другия за собствен триумф "

Преди няколко седмици се появи информация, че си бил на крачка от трансфер в Динамо (Москва). Има ли нещо правилно или това са единствено спекулации? Изобщо имаш ли някакъв проект за развиване на твоята кариера? И завръщане в България,на този стадий, стои ли на дневен ред?

- От това което е достигнало до мен като информация е това,че Динамо са желали да бъда в редиците им. Все отново би трябвало да знаете,че информация по отношение на трансфер на даден футболист стига до самият него, единствено когато и двата тима имат съглашение, а до такова не се е стигнало,така че към днешна дата оставам в Тула и в близко бъдеще ще се реши дали ще подпиша нов контракт с клуба или ще мина в различен тим.

В България бих се върнал да играя,но не за всеки клуб и не непременно...

 Снимка 256129
Източник:

Имаше невероятния късмет да играеш два пъти в групите на Шампионска лига с два разнообразни тима. Кои са най-хубавите ти моменти от този шампионат? Предполагам по-голяма част от тях са свързани с Лудогорец...

- Със сигурност с Лудогорец имам повече моменти,с които мога да се гордея. Смятам,че направихме нещо огромно за измеренията на българския футбол. Изградихме едно положително име в Европа и в този момент всеки тим гледа на Лудогорец по друг метод.

Какво се случи в Легия (Варшава)? Започна доста мощно, само че по-късно като че ли изгуби доверието на треньора. Доволен ли си от престоя си в полския гранд?

- Започнах мощно. Тогавашният треньор Черчесов вярваше в мен и моите благоприятни условия и аз му се отблагодарявах с работата си на терена. След лятото беше заменен треньорът и тогава също играех непрекъснато, до момента в който не пристигна трети ментор за 6-месечния ми престой в Легия. Тогава Магера имаше други визии за това кой да играе и кой не, и въпреки и да беше удовлетворен от мен и да искаше да преподпиша с клуба, аз не играех постоянно и взех решение,че е по-добре за мен да си потегли по мое предпочитание.Дойде добра оферта и не мислих дълго...

 Снимка 337829
Източник:

Да те върнем към суровата българска реалност. Следиш ли какво се случва с един от някогашните ти тимове Лудогорец? Мнението ти за " орлите " и техния старши-треньор Димитър Димитров?

- Следя съвсем всичко свързвано с БГ шампионата. Интересува ме какво се случва в родното състезание и не ми е безинтересно. За Лудогорец не мога да кажа нищо неприятно,защото там прекарах едни от най-хубавите си години и сътворих доста другарства на терена и отвън него. Аз бях един от първите,които повярваха в това, че от Лудогорец може да се случи нещо огромно и то се случи с помощта на доста работа освен от футболистите, а и от всеки, който по някакъв метод помагаше за развиването на този клуб.

На този въпрос за ЦСКА постоянно съм имал еднакъв отговор: " Винаги бих се върнал,стига да ме желаят ". Носих доста за малко екипа на мъжкия тим преди да отпътува за чужбина и не усетих същински какво е да бъдеш кумир на почитателите на този тим

Относно Херо - не ми е бил треньор и не обичам да давам оценки на хора, които са в пъти по-дълго от мен във футбола, само че считам, че той е задоволително потвърдено име във футбола като треньор и е несериозно да има подозрения по отношение на това дали ще се оправи със задачата да бъде треньор на Лудогорец. Всеки треньор има друга методика която, постанова и би трябвало да мине време до момента в който нещата напаснат вярно.

 Георги Костадинов пред ТОПСПОРТ: Макаби (Хайфа) дава отговор на моя нрав, в Левски оставих късче от себе си
Георги Костадинов пред ТОПСПОРТ: Макаби (Хайфа) дава отговор на моя нрав, в Левски оставих късче от себе си

" Убеден съм, че един ден ще осъществя фантазията си - да стана първенец със " сините " "

Ще съумеят ли разградчани да сътворят чудото против Милан в Лига Европа?

- Смятам,че имат силите да го създадат, просто би трябвало да излезнат като с тим, с който да се надиграват, а не против тим, който е огромно име в Европа. Победи над такива съперници се записват в историята.

През пролетта обаче с изключение на в Европа, Лудогорец ще има съществени борби и в Първа лига. Сякаш максимален техен съперник е ЦСКА. Според теб, кой ще излезе краен победител от този неприсъствен спор за златните медали?

- Мисля,че шампионата ще бъде много успорвано и двата тима няма да се откажат от това да преследват задачите си до последно. Кой ще победи ще разберем 5 минути след последният мач на последният кръг....Само това мога да предвиждам аз като процес.

 Снимка 227962
Източник:

Ти си младеж на ЦСКА. Имаш ли по-специални сантименти към " алените " и допустимо ли е в миналото да те забележим още веднъж с екипа на " армейците "?

- На този въпрос постоянно съм имал еднакъв отговор: " Винаги бих се върнал,стига да ме желаят ". Носих доста за малко екипа на мъжкия тим преди да отпътува за чужбина и не усетих същински какво е да бъдеш кумир на почитателите на този тим, тъй като бях на 16 години и не мисля, че някой си е спомнял даже за мен.

През месец ноември се завърна в редиците на националния тим, а в квалификациите за Мондиал 2018 пък даже вкара гол и на Франция. Какво се промени в отбора под управлението на Петър Хубчев?

- Много неща... Не мога да дефинира кои от тях са най-фрапантни като смяна, само че както споделих и нагоре - всеки треньор има собствен метод, жанр и виждане за даден тим и го следва,независимо кой какво споделя, написа или подлага на критика и считам, че когато човек е убеден в себе си, тъкмо това и би трябвало да прави.

 Снимка 227955
Източник:

Мнозина настояват, че България би трябвало наложително да се класира на Евро 2020. Като един от опитните играчи в настоящия отбор, съгласно теб подготвени ли сме за такава виновна задача?

- Aпетитът идва с яденето... Винаги един тим би трябвало да стартира даден цикъл с настройката да го завоюва и да се бори със зъби и нокти за това да победи. Никога не съм бил почитател на " сметките ", които се вършат по време на квалификации и считам,че силите би трябвало да се " мерят " след мачовете, а не още преди да са почнали, тъй като за жалост българите сме мощни в думите, само че не толкоз и в делата. Все отново желанието ми е да видя България на огромен конгрес, без значение дали съм в състава или не.

И като за край, какви са персоналните ти упоритости през този сезон?

- Амбициите ми като цяло се простират до това да се усещам добре на терена и в тима,в който играя. Времето ще покаже къде ще е това.

 Страхил Попов пред ТОПСПОРТ за националния тим, Турция, ЦСКА и Гриша Ганчев
Страхил Попов пред ТОПСПОРТ за националния тим, Турция, ЦСКА и Гриша Ганчев

" ЦСКА го чакат положителни дни под управлението на Гриша Ганчев "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР