Михаел ГУШЕВ, кореспондент на в-к МАРИЦА Русия възобновява полетите до

...
Михаел ГУШЕВ, кореспондент на в-к МАРИЦА Русия възобновява полетите до
Коментари Харесай

Русия отложи полетите до Турция за 21 юни

Михаел ГУШЕВ, сътрудник на вестник МАРИЦА

Русия възобновява полетите до седем страни, включително и България през юни. Забраната за полети, която засегна и Турция от средата на април, изтичаше на 1 юни, само че тя ще продължи още най-малко три седмици, заяви съветският център за реакция на ковид в понеделник.

От 10 юни полетите също ще бъдат обновени до и от Австрия, Унгария, Ливан, Люксембург, Мавриций, Мароко и Хърватия.

Центърът за реакция против Covid-19 съобщи, че рестриктивните мерки на Русия за полети до Турция и Танзания ще останат в действие най-малко до 21 юни.

Властите се базират на броя на Covid-19 случайте в двете страни, макар че наблюдаващи означават, че решението на Москва в средата на април е последвало изказването на турския президент в поддръжка на Украйна на фона на разпалване на напрежението. Мнозина имат вяра, че рестриктивните мерки са повлияни от политически аргументи.

Позицията на Турция във връзка с непризнаването на съветската окупация на Крим остава непроменена и съглашението за продажба на БЛА на Украйна не визира други страни, съобщи в понеделник турскияj външен министър Мевлют Чавушоглу в Атина.

„ Нашето отношение към Крим е известно. Казваме това и на руснаците. Ние споделяме, че решението е политическо “, сподели министърът.

Коментирайки продажбата на турски дронове на Украйна, той акцентира: „ Това е търговия. Споразумението с Украйна беше подписано преди години. Русия доставя ракети за Сирия или други страни. Дори не го поставихме под въпрос, когато се случи. "

Не е за занемаряване и обстоятелството, че на 14 юни ще е сериозната среща на върха в НАТО, където Ердоган ще се срещне за първи път с Байдън и една от тематиките ще е потреблението на съветските противоракетни системи С-400 от Турция.

Туризмът е един от значимите парични запаси в Турция. Преди пандемията Турция печелеше към 40 милиарда $ от туризъм, само че тази цифра спадна до към 14 милиарда предходната година.

Този сезон стартира доста обнадеждаващо за Турция, като първите съветски туристи дойдоха в Бодрум и Анталия още в средата на април, само че по-късно възбраната за полети пристигна ненадейно.

" През 2020 година над 1,5 милиона съветски туристи пристигнаха в турските курорти и бяха преди всичко измежду задграничните посетители, напомни съветският дипломат в Анкара, Алексей В. Ерхов пред в. Хюрийет.

Той добави: „ Така че ние направихме своя принос - и то не дребен - за турските хотели и туристическата промишленост, с цел да оцелее. " Посланик Ерхов отхвърли настоящето решение на Русия да е политическо.

Русия анулира множеството интернационалните полети при започване на експлоадирането на Covid-19 пандемията предходната пролет и от този момент последователно отстранява рестриктивните мерки за пътешестване към страни, които счита за задоволително безвредни.

На множеството жители от други страни към момента е неразрешено да влизат в Русия с туристически, бизнес и работни визи, с изключения за членовете на фамилиите на съветски жители и тези, притежаващи визи с висока квалификация
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР