Миграцията, преговорите по следващия европейски бюджет и присъединяването на Западните

...
Миграцията, преговорите по следващия европейски бюджет и присъединяването на Западните
Коментари Харесай

Западните Балкани - сред приоритетите на австрийското европредседателство

Миграцията, договарянията по идващия европейски бюджет и присъединението на Западните Балкани са предпочитаните въпроси, по които ще работи започващото през днешния ден австрийско ротационно председателство на Европейски Съюз, съобщи Франс прес.

Австрия е ротационен ръководител за трети път. Тя поема председателството от България, която бе за първи път ротационен ръководител на съюза. Виена е избрала за него девиза: " Една Европа, която пази ", предава Българска телеграфна агенция.

Австрия си е сложила за цел да реализира прогрес по предпочитаните въпроси. По този за миграцията преди броени дни европейските водачи реализираха компромис в Брюксел, само че в тази тенденция има доста неясноти, които се чака да бъдат изяснени по време на австрийското председателство. Няма прогрес и по въпроса за промяната на Дъблинския правилник. Правителството на австрийския канцлер Себастиан Курц, в което взе участие и крайнодясната Австрийска партия на свободата, пази твърда линия по миграционния въпрос, пледирайки за по-ограничаваща европейска миграционна политика, която да минава по-специално през усилване на отбраната на външните граници на Европейски Съюз.

По въпроса за бюджета на Европейски Съюз за интервала за интервала 2021 година - 2027 по-рано тази седмица австрийският канцлер Себастиан Курц сподели, че е допустимо постигането на съглашение в тази тенденция още преди изборите за Европейски парламент. Преговорите обаче са усложнени поради предложенията за съкращения, направени от Европейска комисия и касаещи средствата за общата селскостопанска политика и политиката за районите, които не се харесват на някои страни членки.

Австрия поради централата си позиция в Европа и своята история пледира за по-голяма интеграция в Европейски Съюз на съседите си от Западните Балкани. Тя упорства, че е значимо страните в съседство на съюза да са постоянни и споделя, че Западните Балкани и Югоизточна Европа са част от Европа във връзка с икономическата политика и политиката на сигурността и са се посочили благонадежден сътрудник по време на миграционната рецесия.

По въпроса за разширението към Западните Балкани предишния вторник Европейски Съюз реши да стартира договаряния за присъединение с Албания и някогашната югославска република Македония, само че през юни 2019 година и при изискване че те продължат с промените. Австрия би предпочела договарянията да стартират по време на нейното председателство, само че Франция и Холандия се опълчиха на концепцията това да стане преди европейските избори. Австрийското държавно управление обаче счита да съпровожда тези страни в тяхното доближаване с Европейски Съюз, както и да съпровожда и в договарянията за присъединение Сърбия и Черна гора.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР