Миграционната система на Обединеното кралство след Брекзит изостря жилищната криза

...
Миграционната система на Обединеното кралство след Брекзит изостря жилищната криза
Коментари Харесай

„Таймс“: Жилищната криза във Великобритания се е изострила след Брекзит

Миграционната система на Обединеното кралство след Брекзит изостря жилищната рецесия в страната и доста частни наематели в този момент харчат 40 % от наличния си приход за наем, сподели някогашен английски министър, представен от вестник " Таймс ", заяви в преписка БНР. 

Анализ на Нийл О’Брайън, народен представител от торите и някогашен министър по изравняването на стандартите, открива, че макар че Англия има едно от най-ниските равнища на благосъстоятелност върху жилища в Европа, тя също има доста по-високи наеми. Като цяло 38% от семействата харчат повече от 40% от своя приход за жилище спрямо 25% в еврозоната. О’Брайън сподели, че казусът е изключително изострен в Лондон, където 67 % от частните семейства чартърен се оглавяват от човек, роден в чужбина. Той уточни, че до момента в който броят на новите жилища в столицата се е нараснал с 10,7% от 2011 година насам, делът на популацията на Лондон, пристигнало от чужбина след същата същата година е 16,6%.

О’Брайън сподели, че до момента в който мигрантите " не са отговорни за произхода на казуса ", резултатът от миграцията е съдействал за жилищната рецесия и е затруднил оправянето на държавното управление с нея.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР