Мигрантската криза в Европа не само не е приключила, но

...
Мигрантската криза в Европа не само не е приключила, но
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Страната ни не е готова да поеме нова масивна мигрантска вълна

Мигрантската рецесия в Европа освен не е завършила, само че и ще се ускорява, а страната ни не е подготвена да поеме нова солидна мигрантска вълна, тъй като потенциалът на бежанските центрове се запълва доста бързо.

Това сподели в Троян вицепрезидентът Илияна Йотова и прикани страната ни да е настоятелна за промени в европейското законодателство във връзка с мигрантите, съобщи БНР.

" България е външна граница на Европейския съюз. Отдавна нашата дипломация трябваше да бъде по-амбициозна и доста по-агресивна и да упорства да се одобри най-сетне уместно и съответно европейско законодателство за отбрана на външните граници на Европейски Съюз, част от които сме ние, " разяснява вицепрезидентът.

Илияна Йотова акцентира още, че хората които живеят по южната граница, са в заплаха всеки ден, защото не доближава ресурсът, оградата е компрометирана, тежък проблем са и каналджийските мрежи, а въпреки това бежанските центрове у нас се пълнят бързо.

" В такава обстановка нормално европейските институции предлагат да се разкриват нови такива центрове. Трябва да бъдем извънредно деликатни, тъй като не сме подготвени за такава обстановка несъмнено, " изясни вицепрезидентът.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР