Мигранти има заловени в цяла Европа, не само в центъра

...
Мигранти има заловени в цяла Европа, не само в центъра
Коментари Харесай

Росица Димитрова, Гранична полиция: Мигрантският натиск е три пъти по-висок в цяла Европа

" Мигранти има хванати в цяла Европа, освен в центъра на София. Дори в европейските столици има доста повече мигранти хванати, в сравнение с в София ".

Това съобщи в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия основен комисар Росица Димитрова, която е началник на Главна дирекция " Гранична полиция ".

" Три пъти повече от предходната година са опитите за нелегално прекосяване на българо-турската граница. За миналата година " Гранична полиция " е предотвратила над 164 000 опита за нелегално прекосяване на нашата граница. Това е открито във всичките страни членки. Тази година в действителност мигрантският напън е висок ", добави тя.

" Ние с цел да охраняваме българската граница, която е и на Европейския съюз, ще би трябвало да влагаме средства от националния бюджет. Но ние нямаме такива средства и такива бюджети. По простата причина, че мигрантският напън в действителност е доста висок, доста засилен. Не единствено при нас, това е в цяла Европа на всички външни граници. Това искахме да покажем на австрийския канцлер. Да види той с очите си защитата на българската граница, какво съставлява нашето оградно оборудване, по какъв начин се охранява с нашите сили. Той събра информация, зададе си въпросите, получи си отговорите и сподели, че Австрия ще лобира за разпределяне на европейски средства, които да оказват помощ на българската гранична полиция с цел да охранява границата ", разясни тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР