Microsoft ще придобие 4% дял в Лондонската фондова борса (London

...
Microsoft ще придобие 4% дял в Лондонската фондова борса (London
Коментари Харесай

Microsoft купува част от Лондонската фондова борса в сделка за над $2,8 милиарда

Microsoft ще придобие 4% дял в Лондонската фондова борса (London Stock Exchange) като част от договорка, в която операторът на борсата ще похарчи най-малко $2,8 милиарда в през идващите 10 години за облачни услуги на софтуерният колос, оповестява CNN, цитирайки взаимно изказване на двете компании.

Те акцентират изгодите, които договорката ще донесе на клиентите на борсата посредством усъвършенствани данни и разбори. В резултат на това акциите на London Stock Exchange Group (LSEG) нарастнаха с 4%.
 Лондонската фондова борса купи дял от Euroclear за €278 милиона
Лондонската фондова борса купи дял от Euroclear за €278 милиона

Euroclear е най-големият снабдител на клирингови услуги в Европа

" Новото партньорство основава атрактивни благоприятни условия за растеж на приходите и за двете компании ", разяснява основният изпълнителен шеф на LSEG Дейвид Швимер.

Като част от договорката платформата за данни на Лондонската фондова борса и друга софтуерна инфраструктура ще бъдат мигрирани в облачната среда Azure на Microsoft.

Освен това, двете компании възнамеряват да работят дружно за създаване на нови артикули и услуги за данни и разбори, употребявайки Microsoft Azure, Microsoft Teams и опциите на софтуерният колос в областта на изкуствения разсъдък (AI).

Като начало борсата ще може да споделя своите данни и разбори с Teams и Microsoft 365, който включва Excel и PowerPoint.

Миналата година LSEG приключи придобиването на Refinitiv на стойност $27 милиарда, с което се трансформира във втората по величина компания за финансови данни след Bloomberg.
 London Stock Exchange придобива Refinitiv за $27 милиарда
London Stock Exchange придобива Refinitiv за $27 милиарда

Сделката ще се случи по график по-късно през годината
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР