Microsoft се готви да привлече Amazon като основен клиент на

...
Microsoft се готви да привлече Amazon като основен клиент на
Коментари Харесай

Microsoft превръща Amazon от жесток конкурент в клиент в сделка за $1 млрд.

Microsoft се готви да притегли Amazon като главен клиент на своите принадлежности за работливост в облака 365 - мегасделка, която ще трансформира яростните противници в бизнес сътрудници, съгласно вътрешен документ и източник, осведомен със обстановката, представен от Business Insider.

Гигантът в електронната търговия е поел ангажимент за над 1 милиарда $ в границите на пет години, с цел да си обезпечи повече от един милион лицензионни места за Microsoft 365, се споделя в документ, с който разполага Insider. Очаква се тези места да се употребяват както от корпоративните чиновници на Amazon, по този начин и от служащите на предни позиции.

Акциите на Microsoft нарастват с 1% в следборсовата търговия след публикуването на новината.

Към днешна дата Amazon употребява местна версия на Office продуктите на Microsoft, само че възнамерява да премине към пакета от облачни принадлежности за работливост на Microsoft 365, показват източниците на изданието.

Очаква се Amazon да стартира да настройва новите системи при започване на ноември. Това е почти по времето, когато Microsoft пуска нова версия на своя пакет от приложения 365 с нови благоприятни условия за изкуствен интелект. Пълното пренасяне на чиновниците на Amazon към облачната инфраструктура се чака да стане при започване на 2024 година

Подобна голяма договорка изисква съществено обмисляне и систематизиране на облачните запаси, което е принудило Microsoft да стартира да уголемява екипите си, занимаващи се офис приложенията и сигурността.

Този ход ще бъде коренен за Amazon и огромна победа за Microsoft. Двете компании са яростни противници в разнообразни райони и градове и рядко работят дружно в сходен мащаб. Според източника на Business Insider Amazon е останала отвън облачната версия на 365 на Microsoft до момента, тъй като не е желала да съхранява нищо в облака на съперника си.

Както Microsoft, по този начин и Amazon отхвърлят коментар за момента.

Един от евентуалните позитиви за Amazon е, че чиновниците ще имат други възможности на вътрешнофирмени артикули като WorkDocs и Chime, които не са толкоз известни. Amazon се е опитвала да предлага облачни принадлежности за работливост на бизнес клиенти, само че като цяло тези услуги не са имали огромен триумф.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР