Microsoft планира да внедри технология за изкуствен интелект, подобна на

...
Microsoft планира да внедри технология за изкуствен интелект, подобна на
Коментари Харесай

Microsoft внедрява изкуствен интелект във всички приложения на офис пакета

Microsoft възнамерява да внедри технология за изкуствен интелект, сходна на ChatGPT, в един от най-популярните си и употребявани артикули – бизнес пакета Microsoft 365. Лидерът в региона на корпоративните технологии съобщи, че новите функционалности на изкуствения разсъдък, наименуван Copilot, ще бъдат налични в някои от най-популярните приложения на компанията като Word, PowerPoint и Excel, оповестява CNBC.

Технологията Copilot е построена въз основата на програмен продукт за изкуствен интелект, прочут като LLM. През последните години откривателите усъвършенстваха опциите му, тъй че да съумява да схваща и реагира главно на текстово наличие. LLM обаче може да извършва и задания като основаване на изображения въз основа на текстови указания за тях и водене на продължителна връзка посредством чат интерфейси.

" Днешният ден бележи идната огромна стъпка в еволюцията на метода, по който взаимодействаме с компютърните устройства, ще промени фундаментално работата ни и растежа на продуктивността ", съобщи основният изпълнителен шеф на Microsoft Сатя Надела.

" С Copilot ние сътворяваме повече благоприятни условия и вършим технологиите по-достъпни посредством най-универсалния интерфейс - естественият език. "

Microsoft показва Copilot като доста по-функционален от изкуствения разсъдък ChatGPT на OpenAI. Компанията съобщи, че новата функционалност на Copilot в Word ще основава първична чернова на наличието, което хората ще могат да трансформират, само че ще им икономисва часове в търсене на източници на информация, редактиране и писане.

Microsoft обаче посочи, че " от време на време Copilot ще бъде прецизен, само че различен път може и да бърка ", признавайки, че сегашната технология на LLM не постоянно предлага най-подходящите решения. Например, новият инструмент за чат в Bing, основан на изкуствен интелект, от време на време дава отговори с фактологични грешки и основава ужасяващи разговори.

Ръководителите на Microsoft демонстрираха някои от функционалностите  на Copilot по време на онлайн презентация.

Инструментът може да помогне на едно фамилията да възнамерява значими събития, като рождени дни или да основава презентации в PowerPoint, употребявайки изображения от акаунта за данни в Microsoft OneDrive, прилагайки завладяващи образни резултати. Бизнес водачите пък ще могат по-лесно да основават имейли и да изпращат бизнес оферти.

Copilot може да сканира и да подхваща дейности въз основа на всички данни от Microsoft Graph, в който се съхранява наличие като имейли, файлове, чатове и бележки от календара. Тези данни от Microsoft Graph оказват помощ на главния езиков модел на Copilot да генерира по-конкретни и усъвършенствани отговори, съобразени с съответния човек.

Компанията обаче не посочи какви ще бъдат цените на новата функционалност, а единствено разясни, че " през идващите месеци ще въведем Copilot във всички наши приложения - Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams, Viva, Power Platform и други " В момента Copilot се тества " с дребна група клиенти, с цел да получим противоположна връзка и да подобрим моделите си ", само че не разкри името или броя на клиентите, които тестват софтуера.

Нетърпението към старта на изкуствения разсъдък значително се дължи на триумфа на ChatGPT, който беше пуснат от OpenAI в края на ноември. През януари Microsoft съобщи, че ще даде на OpenAI многогодишна и многомилиардна инвестиция, само че не разкри точната сума.  Миналия месец Microsoft дебютира с нова версия на своята търсачка Bing, която включваше чатбот, задвижван от езиковата технология GPT-4 на OpenAI.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР