Microsoft обяви, че някои от инструментите ѝ за поддръжка на

...
Microsoft обяви, че някои от инструментите ѝ за поддръжка на
Коментари Харесай

Microsoft съобщи, че системите ѝ са атакувани от хакерите, които поразиха SolarWinds

Microsoft разгласи, че някои от инструментите ѝ за поддръжка на клиенти са били компрометирани от хакерската група Nobelium, която също е обвързвана с офанзивите над SolarWinds, заради компрометиране на компютъра на сътрудник за обслужване на клиенти на Microsoft. Microsoft излезе с изказване пред Ройтерс, че сътрудникът е имал стеснен достъп, като заради това са били компрометирани неща като услугите, които клиентите са употребявали, и техните данни за контакти и за фактуриране. Според Microsoft хакерите са употребявали информацията, получена от инструментите, с цел да стартират „ мощно ориентирани “ офанзиви против съответни клиенти на Microsoft.

Атаките, споделят от Microsoft, са били част от по-голяма акция на Nobelium, фокусирана основно върху ИТ компании и държавни управления по целия свят. Компанията споделя, че се е свързала с клиентите, наранени от потреблението на инструментите от хакерската група, с цел да ги уведоми за компрометирането, и че Nobelium към този момент нямат достъп до устройството на служителя за поддръжка на клиенти.

Днес Microsoft приказва доста за сигурността, изключително по отношение на идния си Windows 11, защото компанията се пробва да обоснове условието на потребителите да имат характерен хардуер, с цел да могат да актуализират системите си до новата версия на операционната система. Инциденти като тези, при които един злепоставен компютър може да даде на хакерите преимущество при бъдещи офанзиви, са илюстрация на играта на котка и мишка, която Microsoft играе с тези, които желаят да нарушат сигурността ѝ, както и на нейните клиенти.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР