Microsoft успя тази седмица да разтърси гейм света, както го

...
Microsoft успя тази седмица да разтърси гейм света, както го
Коментари Харесай

Закриването на Tango Gameworks накара геймърите да се страхуват за бъдещето на Ninja Theory

Microsoft съумя тази седмица да раздруса гейм света, както го направи и преди две години с анонса, че придобива Activision Blizzard. Компанията продължи с измененията в гейм звеното си, закривайки четири от студиата на Bethesda. Особено усещане направи на мнозина казусът с Tango Gameworks. Защото, в случай че Arkane Austin не сподели желаното от тях равнище с Redfall, то казусът с Tango Gameworks е напълно друг.

Основаното от Шинджи Миками студио показаха за последно Hi-Fi Rush. Играта се одобри извънредно добре от всички. Както геймъри, по този начин и медии засвидетелстваха своето утвърждение към заглавието. Hi-Fi Rush може да се похвали с потребителски рейтинг в Metacritic от 8.9, което си е впечатляващо. Именно с нея изглеждаше по този начин като че ли бъдещето пред студиото, подарило ни The Evil Within е ярко и безбрежно. През март играта получи и PS5 порт. Но Microsoft решиха друго. Какво следва?

Според информация на Джейсън Шрайър от страниците на Bloomberg, края на четирите студиа изобщо не е края за опустошението в гейм звеното на Microsoft. Това е следващият удар за гейм разработчиците в компанията. В началото на тази година Редмънд разгласи широкомащабни съкращения точно там. Кое друго сполучливо студио на Microsoft ще бъде гилотинирано?

Video Gamer предава за набираща нечиста сделка на страниците на „ Х “, че идната жертва ще са Ninja Theory. Причините за едно такова съмнение не се показват, само че надали може да намерим и логичност в дейностите по отношение на Tango. В момента Ninja Theory се приготвят за огромната премиера на Hellblade 2 в края на месеца. Какво би могло да предизвика Microsoft на едно ликвидиране на Ninja Theory. Предположението на Дейвид Кълсън от Video Gamer звучи почти разумно. Сигурно и вие като мен сте останали зяпнали от удивление при първите фрагменти, показани от Hellblade. Но знаем, че постоянно подготвяните рекламни материали от видеоигри, нерядко са „ пипнати “ с съответна цел. Какво би станало, в случай че Hellblade 2 не оправдае упованията.

„ Но това, което виждаме в филмовите откъси и това, на което сме очевидци в играта са постоянно две разнообразни неща. И в този момент геймърите стискат палци тя да успее “, написа Кълсън. „ Но в случай че не успее, някои са обезпокоени, че студиото може да е идващото, което Microsoft ще закрие “.

Ninja Theory бива учредено преди 24 години от Тамиим Антониадис и негови другари в Лондон. Студиото придобива популярност със заглавия, като Kung Fu Chaos, Heavenly Sword, Enslaved: Odyssey to the West и DmC: Devil May Cry. Големият пробив на Ninja Theory обаче е Hellblade: Senua’s Sacrifice. Играта получава страхотни мнения и е притежател на голям брой награди. Именно първият Hellblade е повода студиото да прикове вниманието на Microsoft към себе си. През 2018 американската компания публично закупи Ninja Theory. Senua’s Saga: Hellblade 2 излиза на 21-ви този месец и да се надяваме, че това няма да е последната им игра.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР