Miami Open, полуфиналНаоми Осака – Белинда Бенчич 4-6, 6-3, 6-4Наоми

...
Miami Open, полуфиналНаоми Осака – Белинда Бенчич 4-6, 6-3, 6-4Наоми
Коментари Харесай

Осака обърна Бенчич за първия си финал в Маями


Miami Open, полуфинал
Наоми Осака – Белинда Бенчич 4-6, 6-3, 6-4


Наоми Осака бе изгубила три пъти от Белинда Бенчич, само че от четвъртия опит съумя да преодолее швейцарката, с цел да стигне до финала в Маями за първи път в кариерата си.

Бившата №1 реализира поврат против една от най-трудните си съпернички след 4-6, 6-3, 6-4 в мач, който продължи над 2 часа. Така японката доближи до четвъртия си край на равнище WTA 1000, а в опит да доближи до трети трофей ще срещне победителката от втория полуфинал сред Джесика Пегула и Ига Швьонтек. Това е и първият ѝ край от Australian Open 2021.

Преди този мач Осака бе изгубила подаването си единствено един път в шампионата. Бенчич съумя да го реализира четири пъти, само че и това не съумя да спре серията на японката в Маями. Трикратната шампионка от Големия шлем приключи мача с 18 аса, което е връх в границите на един мач през сезона. Началният ѝ удар оказа помощ доста в някои от най-важните моменти в дуела.

С актуалната си 77-а позиция в ранглистата тя се трансформира в най-нискоранкираната финалистка в историята на Miami Open. С триумфа досега тя си подсигурява постигане до №36. При купа ще се завърне и в топ 30.

Бенчич реализира първия пробив в мача след два страхотни бекхенд ретура за 2-1. Вторият брейк за 4-1 даде стабилен задатък на швейцарката, която завоюва първия сет, макар че разреши на съперничката си да върне единия пробив.

Осака отвърна уместно на предизвикателство. С форхенд уинър японката проби за 4-2, което бе задоволително, с цел да се стигне до първия изгубен от Бенчич сет в шампионата. В тази част Осака реализира 16 уинъра по отношение на едвам 7 непредизвикани неточности.

В началото на решителната част и двете печелеха мъчно подаванията си като отразиха брейкболи преди Осака да поеме преимущество със извоюван гейм на ретур за 3-2. Авансът ѝ доближи до 5-2, само че тя не съумя да постави завършек на мача на сервис. Или най-малко не от първия опит. При 5-4 някогашната №1 не сбърка и по този начин си обезпечи място на край.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР