Ми да видим дали ще си спазят обещанието – така

...
Ми да видим дали ще си спазят обещанието – така
Коментари Харесай

Дончев за европарите за коронавируса: Да видим ще си спазят ли обещанието, парите още не са сигурни

Ми да забележим дали ще си спазят обещанието – по този начин вицепремиерът Томислав Дончев разяснява напълно в резюме какво в последна сметка ще поради коронакризата.
Целият пакет безплатни пари от Европейски Съюз поради ковид са към 26 милиарда евро, а като заеми идват още към 4 милиарда евро. Но България би трябвало да отбрани парите си по два инструмента - Фондът за обективен преход в размер на 1,2 милиарда евро и Фондът за възобновяване и резистентност, 6,2 милиарда евро, изясни Дончев пред Нова телевизия. Припомняме, че що се отнася до така наречен народен проект за възобновяване по Национална стратегия за промени поради следствията от COVID-19, който би трябвало да представим пред Европейски Съюз и той да бъде утвърден от Брюксел, с цел да забележим пари, пред Народното събрание в средата на септември, че крайният период бил 30 април, 2021 година. Сега Дончев разяснява, че се надява процесът по публични съвещания да почне „ още идната седмица ”. Той увери, че се работи с Европейска комисия от лятото и вярата му е да бъде показан проект през януари, 2021 година. Вицепремиерът сподели, че се целим по Фонда за обективен преход всеки план да получава 70% от финансирането си от Европа, другото да е национално съфинансиране.
.
 Дончев: Очакваме финансиране от 6,2 милиарда евро за възобновяване Дончев: Очакваме финансиране от 6,2 милиарда евро за възобновяване
В момента няма риск от загуба на европейски средства, увери вицепремиерът Томислав Дончев, запитан може ли да се стигне до прекъсване на е...
4,5 милиарда евро могат да дойдат за енергийна успеваемост – това даде за образец Дончев като пари, отиващи за битка с следствията от коронакризата. Това не значело единствено саниране, ами изцяло възобновяване – да вземем за пример слънчеви панели и акумулатори на покрива на обществени здания, ще може да се кандидатства за такива уреди и за панелни блокове. Щяло да има и стратегии за възобновяване на машинния парк. Имаме упоритости да влагаме 850 млн. лв. за системи за напояване.
Що се отнася до това дали може Брюксел да ни спре европари поради върховенството на правото, Томислав Дончев изясни, че пари се стопират, в случай че контролната система не работи, а в България работела. До момента никой не е създал явен аршин какво значи има ли господство на правото или няма, акцентира вицепремиерът.
Още: " "
Новите ограничения против ковид
 Радан Кънев: Диалог е нужен, само че след оставка на държавното управление Радан Кънев: Диалог е нужен, само че след оставка на държавното управление
Истинският въпрос е " Диалог с каква цел? ". Ние би трябвало да излезем от една доста тежка институционална и икономическа рецесия. Говоренето...
Що се отнася до поръчката от митингите против властта – да не се носят маски навън, Дончев разяснява, че ограниченията се оферират от учени и специалисти, а не от политици.
Разговарях със здравния министър – допускам ще има нюанси в бъдещата заповед за носенето на маски навън, да вземем за пример дали при скупчване на хора ще се носи, сподели още Дончев.
Що се отнася до това дали президентът Румен Радев би трябвало да е под карантина, откакто още в неделя са му споделили, че ръководителят на Военновъздушни сили, с който е бил в контакт в петък, е болен от ковид, обяснението беше витиевато – допускам, че РЗИ го е предизвестила, всеки съзнателен жител би трябвало да се съобрази. Според Дончев, изключително политиците би трябвало да са за образец.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР