Методите на изтезания на Русия в окупираните от нея части

...
Методите на изтезания на Русия в окупираните от нея части
Коментари Харесай

ДОКЛАД НА ООН: Русия е измъчвала до смърт някои свои жертви в окупираните територии в Украйна

Методите на изтезания на Русия в окупираните от нея елементи от Украйна са били толкоз брутални, че някои жертвите са измъчвани до гибел. Тези обстоятелства бяха изнесени от ръководителя на Комисията за следствие на обстановката в Украйна Ерик Моус по време на отчет пред Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида в Женева през днешния ден,  потвърждавайки тезата на специфичния докладчик на Организация на обединените нации Алис Джил Едуардс, че изтезанията против украински цивилни и военнопленници доближи равнището на систематична държавна политика на Руската федерация против Украйна. За това оповестява украинското издание UN.

„ В някои случаи изтезанията са били употребявани с такава свирепост, че са довели до гибелта на жертвата “, сподели Моус, съгласно Ройтерс.

Той означи, че екипът му “събра спомагателни доказателства, че потреблението на изтезания от съветските военни сили в територии под техен надзор е необятно публикувано и систематично ”.

Комисията на Моус посети териториите на Херсонска и Запорожка област, преди този момент окупирани от съветските войски. Тя откри, че изтезанията се ползват най-вече в местата за отнемане от независимост под контрола на съветските управляващи.

Комисията по-рано сподели, че злоупотребите, осъществени от съветските сили в Украйна, в това число потреблението на изтезания, може да съставляват закононарушения против човечеството. Русия обществено отхвърли да прави жестокости и офанзиви против цивилни в Украйна, само че нито един съветски представител не се появи на чуванията на Съвета по правата на индивида на Организация на обединените нации, с цел да отговори на обвиняванията.

В началото на септември Ерик Моус съобщи, че ръководената от него комисия на този стадий не е стигнала до заключението, че Русия прави геноцид в Украйна. Те записаха в документите си единствено изказвания на съветски медии, които „ може да имат отношение към въпроса за подбуждането към геноцид “.

По-рано непрекъснатият представител на президента на Украйна в Автономната република Крим Тамила Ташева съобщи, че Русия основава условия за украинските политически пандизчии, които правозащитниците приравняват на изтезания.

Според комисаря на Върховната рада по правата на индивида в Украйна Дмитрий Лубинец украинските деца, отвлечени от Русия, са беззащитни. „ Те са разпитвани, измъчвани, оказван им е психически напън, отделени от фамилиите си “, сподели той по време на тирада в Организация на обединените нации.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР