Методи Лалов е съдия в Софийския районен съд и негов

...
Методи Лалов е съдия в Софийския районен съд и негов
Коментари Харесай

ВСС пропуска хилядите хора, които искат почтеност

Методи Лалов е арбитър в Софийския областен съд и негов някогашен ръководител. Преди няколко дни той разгласи, че напуща правосъдната система, тъй като достойнството и достолепието не му разрешават да следи по какъв начин тя прави следващата крачка към своята крах. Съдията разкритикува безалтернативната кандидатура на Иван Гешев за основен прокурор, както и връщането на някогашния ръководител на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, в Специализираната прокуратура. Лалов не изключва опцията да се кандидатира за кмет на София, в случай че бъде подсилен. Мнението му е от профила му във " Facebook ".

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) желае избрани медии да мълчат, когато става въпрос за избора на основен прокурор и на административни ръководители и изобщо за " техните работи ", които не са наша работа.

Прокуратурата не помни обаче:

1. Хилядите жители, които излязоха на улицата и ясно демонстрираха, че не са подготвени да бъдат средновековен придатък на обладаващите обществената власт лица и че желаят честност, бистрота, отчетност и правдивост.

2. Онези съдии (не са доста, броят се на пръстите на едната ръка) и Съюзът на съдиите (ССБ), които намерено възразяват против всеки, който намерено и безпардонно нарушава съществени правни принципи;

3. Онези юристи (не са доста, само че въпреки всичко са повече от съдиите), които аргументирано показват противоречие да бъдат погазвани брутално конституцията и законите на страната;

4. Преподаватели от УНСС (малко са, само че както в науката силата на причините не се мери с тяхното количество), които демонстрираха, че в основата на предаването на познания и основаването на просвета стоят на първо място моралът и свободният човешки дух.

Оказа се, че нито един прокурор, застанал с името си (нито един!) не прави оценка негативно

държанието и в частност изявленията на единствения претендент за основен прокурор. Нито един прокурор не вижда в цялата правосъдна система и отвън нея различен, който да е най-малко толкоз " добър ", колкото единомислещо номинирания от прокурорската гилдия. Нито един на друго мнение. Нито един! Сами разбирате, че това не е допустимо. Страхът обаче е изцяло допустимо пояснение.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборът на нов основен прокурор (58)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР