„Методът Актив ситинг - как да се справим сами с

...
„Методът Актив ситинг - как да се справим сами с
Коментари Харесай

Време за четене: „Методът Актив ситинг - как да се справим сами с болките в тялото”

„ Методът Актив ситинг - по какъв начин да се оправим сами с болките в тялото “ е комплекс техники от приложната кинезиология, енергийната логика на психиката и кинезитерапията, посредством която човек може да се оправи самичък с нежеланите прочувствени и физически положения.

Методът Актив ситинг, основан от кинезиолога Коко Ковачев, дава опция на всеки един да даде нов старт в живота си, като се освободи от блокажите в тялото си.

Упражненията имат лековит резултат и повлияват разнообразни проблеми като:

► отоци по крайниците

► болки в гърба

► болки в гърдите

► изтръпване на китките и пръстите

► болки в петите, хронична отмалялост

► проблеми с координацията и салдото

► крампи

► меланхолия

► болки в коленете

► дисбаланс на мускулите след контузии

► ишиасни болки

► болежка в лакътя

► плекситни болки

► болки в рамото и шията

► тежест в краката

► главоболие и мигрена

► бодърствуване

► ниски равнища на сила

► вдървеност и болки във врата и гърба

► стрес

► усъвършенстват стойката и походката

► повлияват удобно хора с артрит и болки в ставите

Коко Ковачев основава книгата „ Методът Актив ситинг - по какъв начин да се оправим сами с болките в тялото “ благодарение на брачната половинка си Ива Ковачева. Така двамата вземат решение да „ приказват “ за проблемите на човешкото тяло и схващане освен в обществените мрежи, само че и в книга.

Идеята е всеки четец да се запознае от близко с всяко упражнение, защо ще му помогне и по какъв начин е вярно да се извършва. Другият претекст на кинезиолога да сътвори книга, описваща метода, е, че има доста възрастни хора, които нямат достъп до интернет или не биха разбрали упражненията от видео.

 книга Актив Ситинг Active Sitting

Коко Ковачев се занимава с кинезитерапия от 2003 година, а от 2015 година задълбочава работата си в посока приложна кинезиология. Създател е на метода „ актив ситинг “ и първата в България цялостна стратегия за Физическа и прочувствена промяна (ФЕТ), основана на приложна кинезиология.

Константин Ковачев записва кинезитерапия в НСА , интуитивно избира специалността си, а вбъдеще и предопределение. Повечето близки от неговото обграждане му споделят, че надали ще бъде признат, тъй като условията за тази компетентност и нужен триумф са доста високи. Все отново той има вяра в чудото и то се случва. Коко е признат мечтаната от него компетентност „ Кинезитерапия “.

Споделя, че в основата на триумфа му са и неговият брат и сестра, учили за фармацевт и ветеринарен доктор. Според Константин Ковачев вярата, че това е неговият път, му е помогнала доста. Приет да учи определената от него компетентност, продължава своя житейски път в тази посока.

Практикувайки специалността кинезитерапевт от дълго време и в устрема си да помогне на доста хора, самият той стартира да усеща зле тялото си - дългите работни часове оказват въздействие върху неговото психическо и физическо здраве. Така Коко Ковачев осъзнава, че би трябвало да промени всекидневието си, с цел да запази себе си.

Воден от концепцията да оказва помощ, само че и да резервира своето здраве, кинезиологът стартира да се обръща към литература на пробуждането, разкриваща силата на мисълта и духа в индивида, с която открива своя верен път. Така открива и понятието Приложна кинезиология, а на нея той е предан към този момент 6 години .

 книга Актив Ситинг Active Sitting

През 2019 година стартира да основава лист с извършения, които желае да синтезира по този начин, че да са общодостъпни и да оказват помощ на всеки човек, без значение от неговото здравословно положение, работно място или възраст. Наборът от извършения се извършва в седнало състояние - по този начин няма значение дали просто си в колата и чакаш светофара.

Създавайки метода Актив Ситинг, Коко Ковачев се убеждава, че може да бъде потребен на обществото и всички нуждаещи се освен в лекарския кабинет, само че и отвън него. По този метод получаваме прочувствен и физически рестарт в дома, офиса, в колата, в градския превоз, в парка.

Ето и две от упражненията, които може да изпълнявате постоянно, с цел да се убедите в силата на метода:

Упражнение „ прочувствен рестарт

Изходна позиция: Сядате на стол комфортно, с изправен тил.

Начин на осъществяване: Поставяте едната ръка по средата над главата, а другата - на разстояние от седалищния мускул. Започвате да потупвате по едно и също време главата и седалищния мускул, с усмивка, с поемане и издишване. Продължете по този начин към 10-20 секунди.

Ефект: Освобождаване от прочувственото неспокойствие, разпределяне на нервната система. Нормализиране на работата на мускулите, когато сме в положение на стрес.

Упражнение за активиране на коремния мускул

Поставяте пръсти на слънчевия сплит, след което леко ги прибутвате под ребрата. Преместваме пръстите 2,3 см встрани, по хода на ребрата, на идната точка и прибутвате пръстите още веднъж под ребрата. Продължавате до края на ребрата. Задържате на всяка точка към 3-4 секунди.

Ефект: отпуска се напрежението в коремната област, понижава се напрежението в кръста.

 книга Актив Ситинг Active Sitting
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР