Метеорологичните прогнози за Италия предвиждат най-горещата лятна седмица – до

...
Метеорологичните прогнози за Италия предвиждат най-горещата лятна седмица – до
Коментари Харесай

Големи горещини ще обхванат отново Италия



Метеорологичните прогнози за Италия плануват най-горещата лятна седмица – до близо 48 градуса по Целзий в южната половина от страната. В осем града се чака да бъде разгласен червен код. 

Африканският антициклон наименуван от италиански метеоролози " Луцифер ", ще обхване Апенинския полуостров през идващите часове. Супер горещата вълна се чака да продължи в това число до неделя.

За  Министерството на здравеопазването обстановката е за червен код от оптимално равнище 3. Той ще визира първоначално градовете от южна и централна Италия с Рим в това число дружно с Бари, Кампобасо, Риети, Фрозиноне, Латина, Палермо и Перуджа.

Според прогнозите, антициклонът ще е по-силен от предходния от преди 10 дни. когато горещата  вълна обхвана южната и централна част от страната, а в този момент ще достигне  и северната. При 43 градуса тогава, ситуацията бе доста тежко: пясъкът по плажовете бе като нажежена  жарава, морската вода топла като в минерален басейн, от всеки предмет се излъчваше жега, в това число и от мебелите, самозапалваха се ниви.

Освен, че е рискова за хората, горещата вълна унищожава културите и води до стрес на селскостопанските животни, прецизираха експерти.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР