Метаморфоза. С тази дума описа настоящия политически период финансистът Левон

...
Метаморфоза. С тази дума описа настоящия политически период финансистът Левон
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: Политическите кукловоди нямат богато въображение

Метаморфоза. С тази дума разказа сегашния политически интервал финансистът Левон Хампарцумян пред bTV.

" Наблюдаваме промяна на политическите генерации. Всички ги упрекват, че нямали опит, само че те опит ще натрупат, а старите няма да станат по-млади. Има спонтанност, има остарели сюжети. Темата " Македония " още 92` година е употребена за побутване на държавно управление, в този момент опитите не престават. Тези кукловоди, или както желаете ги наречете, нямат доста въображение - да бяха измислили нещо друго, " сподели той.

Относно обвиняванията против министър-председателя Кирил Петков, че работи срещу съдружните съглашения в договарянията за рухването на ветото за приемане на Република Северна Македония в Европейския съюз, Хампарцумян добави:

" По времето на първите югославски войни Иван Костов взе решение като министър председател против 75% от публичното мнение. И това ни отвори пътя и за НАТО, и за Европейския съюз, и за разцвет, и за парите за крадене, и за всичко. От тази позиция, желае се увереност. В България индивидът, талантлив с най-вече изпълнителна власт, е министър председателят.

Извинявайте, само че някаква външна министърка, която през днешния ден я има, на следващия ден я няма, ще я забравим - имала тя някаква политика. Какво политика имаш? Имаш министър председател, който желае да отиде някъде и няма никакъв проблем да договаря с всичките си сътрудници и да има 56 хиляди паметни мемоари за другите типове сюжети. Това му е работа, по тази причина сме го избрали, а не да стои като някакъв Пинокио, който някой го ръководи. "

Според него, без значение от резултата на вота на съмнение и това какво ще последва след него, България губи от сегашната обстановка:

" Светът сега се трансформира. Веригите за произвеждане и доставки се съкратяват. Случват се най-различни неща. А ние се занимаваме с Македония, с стоманените порти на Народното събрание, с всевъзможни неща, които са краткосрочни, незначителни и в действителност ни изваждат от сериозния спор, който сега тече. Много пропущаме. Пропускаме да бъдем стратегически благонадежден и предсказуем сътрудник на Европейския съюз и НАТО, което значи да забравим за стратегически производства и съществени вложения. Доколкото да се пази тук границата по направлението север-юг ще има нещо, само че в случай че не се нареждаме като надеждни и предсказуеми сътрудници, нищо няма да се случи. "

Финансистът даде образец с ВМЗ Сопот, където по негови думи се създават неуправляеми реактивни снаряди - " китайска технология от преди 5 хиляди години, облечена в малко по-модерни тръбички и бойни глави. "

" Румънците си сложиха система за противовъздушна защита Patriot, което е най-модерното, с което НАТО разполага, и започнаха да с и създават ракети Patriot по лиценз.

Разликата сред Румъния и България към този момент е 5 хиляди години.

Приходите са си доходи, популярност богу стопанската система работи, има износ, само че би трябвало да създадем нещо, с цел да модернизираме тази страна. Ако оставим полуграмотните, които са много в България, да дефинират посоката, в която вървим, ни чака относителна беднотия. "

Той подсети и че инфлацията е международно събитие, а не се случва единствено в страната:

" Това, че в България е по-висока се дължи на нашето икономическо развиване в последните не 10 или 12, а 50 години. Единственото, което дълготрайно взема решение казуса, е произвеждане на повече артикули и услуги, само че то не става с държавен указ. Инфлацията удря най-вече най-бедните. Българите парадоксално започнаха да купуват повече коли, което е парадоксално, тъй като сега, в който купиш една кола, тя поевтинява с 20%. Обяснението е стопански нерационални дейности от популацията. Имаме потребност от рационални стопански грамотни водачи, които да са водачи. "
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР