Meta, по-рано известна като Facebook, остава отдадена на амбициите си

...
Meta, по-рано известна като Facebook, остава отдадена на амбициите си
Коментари Харесай

Meta губи близо $3.7 милиарда от подразделението си за метавселена

Meta, по-рано известна като Фейсбук, остава отдадена на упоритостите си в региона на метавселената, макар че подразделението ѝ, фокусирано върху тази област, непрекъснато регистрира обилни финансови загуби.

През второто тримесечие подразделението Reality Labs на Meta, което обгръща обогатената действителност (AR), виртуалната действителност (VR) и софтуерната платформа за метавселена, записва чиста загуба от към $3.7 милиарда.

Такива обилни финансови загуби обаче станаха нормални през последните тримесечия. Например през 2022 година Reality Labs означи чиста загуба в размер на $13.7 милиарда, а през първите три месеца на 2023 година – близо $4 милиарда.

По време на диалога за приходите на Meta основният изпълнителен шеф Марк Зъкърбърг акцентира дълготрайния темперамент на техния залог на метавселената, признавайки, че доста вложители може да са обезпокоени от този нетрадиционен метод. Той показа убеждението си, че в последна сметка смарт очилата ще бъдат толкоз необятно публикувани, колкото и елементарните очила, а ежедневните действия като гледане на телевизия и потребление на компютри ще се трансфорат в по-завладяващи прекарвания с виртуална действителност.

Въпреки продължаващите оперативни загуби в Reality Labs, Meta има намерение да продължи да влага доста в обогатената действителност, виртуалната действителност и тяхната екосистема, като възнамерява да пусне на пазара в близко бъдеще слушалките за виртуална действителност Meta Quest 3.

Meta ще се концентрира и върху обещаващи благоприятни условия като изкуствения разсъдък (AI) и метавселената, което ще докара до предстоящ растеж на разноските през 2024 година

Главният финансов шеф на Meta, Сюзън Ли, акцентира, че Reality Labs има амбициозна и многостранна пътна карта, която постанова непрекъснати вложения в научноизследователска и развойна активност, като акцентира дълготрайния им метод за оценка на възвръщаемостта на тези вложения.

Положителен е фактът, че сегментът “Family of Apps ” на Meta, който включва платформи като Фейсбук, Instagram, Messenger и WhatsApp, продължава да се показва добре, като през второто тримесечие генерира забележителен доход от близо $13.1 милиарда, дейно компенсирайки загубите, понесени от подразделението Reality Labs.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР