Meta официално представи VR-очилата Quest 3. Базовата версия на устройството

...
Meta официално представи VR-очилата Quest 3. Базовата версия на устройството
Коментари Харесай

Meta анонсира очилата Quest 3 VR за $500 – по-леки и по-бързи

Meta публично показа VR-очилата Quest 3. Базовата версия на устройството ще бъде с размер на паметта от 128GB и ще бъде пуснато в продажба тази есен за $499,99; ще бъде налична и по-достъпна версия, чиято цена към момента не е конкретизирана.

Meta Quest 3 разполага с екран с по-висока разграничителна дарба и нова оптична система, в съпоставяне със съществуващите очила Quest 2, което води до видимо усъвършенстване в качеството на изображението. Другото изобретение е по-мощният процесор от Qualcomm – продуктивността на графичната му подсистема се е нараснала повече от два пъти, спрямо чипа в Quest 2. За страдание, компанията към момента не е предоставила съответни индикатори – беше дадено да бъдат оповестени на събитието Meta Connect, което ще се организира на 27 септември.

Оптичната система на Quest 3 е станал с 40% по-тънка, с помощта на което очилата са по-компактни и по-леки от Quest 2. Производителят изцяло е преработил контролерите Touch Plus – те също са станали по-компактни, ергономични и са получили системата за тактилна противоположна връзка TruTouch. Към аксесоара можете да свържете контролерите Touch Pro или да се справяте и без тях – системата Direct Touch може да наблюдава позицията на ръцете, с цел да взаимодейства с виртуалните обекти. Според The ​​Verge, Meta Quest 3 има две черно-бели и две цветни камери, както и датчик за дълбочина в средата, което прави устройството комфортно за работа с приложенията за смесена действителност.

Очилата от ново потомство са изцяло съвместими с игрите за Quest 2. Между другото, Quest 2 няма да изчезне от продажба, само че ще бъде с понижена цена от 4 юни: версията със 128 GB ще поевтинее със $100 до $299,99, а по-старата версия с 256 GB ще получи отстъпка от $80 и ще коства $349,99. И най-после, обещана е и софтуерна актуализация за Quest 2 и Quest Pro, която ще усъвършенства продуктивността на устройствата и ще добави динамично мащабиране на картината.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР