Мета“ бе глобен с рекордните за ЕС 1,2 милиарда долара,

...
Мета“ бе глобен с рекордните за ЕС 1,2 милиарда долара,
Коментари Харесай

„Мета“ с рекордна глоба в ЕС - $ 1,2 млрд.

„ Мета “ бе санкциониран с рекордните за Европейски Съюз 1,2 милиарда $, заяви „ Политико “.

Американският софтуерен колос е осъден за нарушаване на Общия правилник за отбрана на данните (ОРЗД) на Европейския съюз.

Налагането на санкцията бе оповестено от Комисията за отбрана на данните в Ирландия. Оттам са открили, че от „ Мета “ са нарушили ОРЗД, като не са ги защитили в задоволителна степен от практиките на Съединени американски щати за наблюдаване на персоналните данни на европейските консуматори на „ Facebook “.

Това е най-голямата санкция, наложена по упоменатия Регламент. Тя е наложена в навечерието на петата годишнина от влизането му в действие – 25 май 2018 година

Досегашният връх принадлежеше на Amazon. Компанията бе санкционирана със 746 милиона $ от Люксембург.

Същевременно до момента ирландският регулатор наложи 4 други финансови санкции против платформите „ Facebook “, „ Инстаграм “ и „ Уотсап “ на „ Мета “ през последните две години. Те са сред 405 милиона и 225 милиона евро.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР