Местният парламент във Варна се събира днес на редовно заведение.

...
Местният парламент във Варна се събира днес на редовно заведение.
Коментари Харесай

Днес ще се вземе много важно решение за градския транспорт във Варна

Местният парламент във Варна се събира през днешния ден на постоянно заведение. Преди началото се планува двама нови общински съветници да положат клетва. В плана за дневен ред са включени 12 точки. Toва оповестиха от Община Варна за Varna24.bg.

Една от тях е предлагането за удължение на работното време на няколко автобусни линии през дейния туристически сезон. Ако бъде признато, през лятото рейсовете по линии 7, 17, 20, 31 и 148 ще пътуват до 1:00 часа след среднощ. Сред точките е разпределяне на средства за действия, свързани със санирането на многофамилни жилищни здания. 87 сдружения на притежателите във Варна са кандидатствали за общинско финансиране за правене на архитектурно снимане и паспорт на постройката.

Това ще коства на локалната хазна близо 4 млн. лв., които по-късно ще бъдат възобновени по програмата за саниране. Друга тематика на диалозите ще бъде реконструкцията на Дома за остарели хора " Гергана “. Местната администрация приготвя главен ремонт на общественото заведение, за който ще разчита на европейско финансиране, само че с цел да кандидатства, е належащо единодушието на съветниците. Местният парламент ще разиска и оферти за присъединяване на Община Варна в два европроекта, свързани със усилване на съдействието със страни от Средиземноморския район и развиване на туризма. Отпускането на еднократни обществени помощи също ще бъде подложено на гласоподаване на сесията на Общинския съвет. По традиция съвещанието ще приключи с полемика с жителите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР