Местният парламент прие стратегическия документ – Програма за демографско развитие

...
Местният парламент прие стратегическия документ – Програма за демографско развитие
Коментари Харесай

Всяка фирма, която работи с публичен ресурс - да привлича и обучава млади хора

Местният парламент одобри стратегическия документ – Програма за демографско развиване на общината, с която се сложи акцент в вложението на обществени средства за юношески политики

Всяка компания, която работи с обществен запас и си партнира с Община Бургас, да има ясна политика за привличането на младежи и да отделя средства за образованието й квалификацията им. Тази концепция стартира през днешния ден кметът Димитър Николов по време на съвещанието на Общинския съвет.

Местният парламент одобри стратегическия документ – Програма за демографско развиване на общината, с която се сложи акцент в вложението на обществени средства за юношески политики.

„ Оттук нататък развързвате ни вменявате всеки разходван лев да има акцент и във връзка с демографията. Тенденцията в Европа е такава, че популацията застарява и раждаемостта понижава. В България обстановката не е добра. Реално сме на прага на демографска злополука. Има една дребна светлина в тунела, касаеща демографията в община Бургас и в случай че ние осъществим ограниченията в тази стратегия, тази наклонност може да бъде пречупена и минусът да стане плюс. Ние би трябвало да притеглим всички – университетите, бизнеса, неправителствените организации. Те са мощен фактор в поддръжка на такива политики. Ние би трябвало да създадем по този начин, че да нареждаме Бургас като град, в който младите да желаят да останат да живеят, да се образоват, да се лекуват, да прекарват свободното си време. Механично ние не можем да повлияем на фертилността на дамите в детеродна възраст, макар че сме първата община, която сътвори собствен фонд за подкрепяне на инвитро процедури. Можем обаче да въведем и изпълняваме всички нужни ограничения “, сподели кметът Димитър Николов.

Програмата получи изрично утвърждение в Общинския съвет и е част от политиката в областта на образованието и младежките действия, които екипът на Димитър Николов се пробва да извършва в последните години. Припомняме, че тук бяха привлечени филиали на висши образователни заведения и голям брой ИТ компании.

Община Бургас има и сполучлива стратегия за стимулиране на инвитро процедурите, която работи сполучливо повече от 10 години.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР