Местни избори 2019 са пропуснат шанс за БСП, защото днес

...
Местни избори 2019 са пропуснат шанс за БСП, защото днес
Коментари Харесай

Сергей Станишев: Резултатите на БСП са разочароващи

Местни избори 2019 са пропуснат късмет за Българска социалистическа партия, тъй като през днешния ден от ден на ден хора търсят опция, написа президентът на Партията на европейските социалисти и български евродепутат Сергей Станишев в коментар във Facebook за вота. Той дефинира резултатите на Българска социалистическа партия като разочароващи, оповестява Novini.bg.

``
реклама

" Очевидно е, че ГЕРБ завоюваха локалните избори. Да, в изискванията на ниска изборна интензивност, омерзение от изборния развой, корпоративен и платен избор, недопускане на съответна акция и политически конфликт на национално равнище, с негласната поддръжка на Движение за права и свободи ", отбелязва той.

" Въпреки че ГЕРБ сами подбраха подтекста, все по-видимо е, че преобладаващата им позиция ерозира. Умората от 10-годишното ръководство, безпринципните обединения, възмущението от корупцията, безобразията и арогантността сътвориха среда за пробиви на опозицията ", написа Станишев.

" На този декор Българска социалистическа партия повтори резултатите си от 2015 година - 61 кметове на общини (в съпоставяне с 60 на предходните избори) и 1006 общински съветници (сравнени с 930 през 2015 г.). На локалните избори Българска социалистическа партия е нараснала поддръжката си за листите за общински съветници с 43 367 гласа, от които 41 380 са в София и Русе. В 7 области Българска социалистическа партия няма нито един кмет на община, а в други 7 - единствено по един ", показва Станишев.

" Знам, че отново ще бъда упрекнат във всички грехове, само че аз жаля за моята партия и съм задължен да кажа, че в случай че по този начин продължаваме, Българска социалистическа партия няма да завоюва последващи парламентарни избори. Нито които и да е последващи избори ", написа той. Защото, показва Станишев, Българска социалистическа партия не е опция. " На следващи избори не предложи съвременна, задълбочена и експертна политическа оферта. Доживяхме социолозите да ни отреждат мястото на междинна партия в изборната нощ, а ние да се борим тук-там да сме трета политическа мощ ", разяснява той.

Според Станишев Българска социалистическа партия се изолира и се капсулира. " Тук заслужават поздравления Калоян Паргов и Мая Манолова, както и Пенчо Милков и Крум Зарков, които демонстрираха, че ветрилото на поддръжка може да се разтвори и вотът за Българска социалистическа партия още веднъж може да стане влиятелен ", показва той.

Според Станишев Българска социалистическа партия се деидеологизира, а в акцията не се е чуло нито едно ляво обръщение - за приходи, за политики за децата, за опазване на здравето, обучение. По думите му значително претенденти са спечелили места в общинските препоръки с обичайни леви послания.

Сергей Станишев отбелязва още, че Българска социалистическа партия се авторитаризира и се деполитизира, изгубила е физиономия и експертност. " Стои въпросът за задачите на тази акция на Българска социалистическа партия? Спечелване на локалните избори? Дали? По-скоро насоченост към директния избор през май следващата година и разпра с вътрешната съпротива ", показва той.

Станишев разяснява, че локалните избори са били показани като завръщане. " Ако в действителност желаеме да изиграем епизода със завръщането на джедаите, би трябвало да сме от положителните. Трябва хората да ни повярват. И да не избират ГЕРБ като по-малкото зло ", написа той.

Според него рецептата е Българска социалистическа партия незабавно да заложи на обединяването, вместо на разкола и да се завърне към себе си.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР