Местна инициативна група Девня - Аксаково“ обяви прием на проектни

...
Местна инициативна група Девня - Аксаково“ обяви прием на проектни
Коментари Харесай

МИГ Девня–Аксаково“ обяви прием по мярка Подкрепа на предприемачеството“

 Местна инициативна група " Девня - Аксаково “ разгласи банкет на планови оферти по мярка  " Подкрепа на предприемачеството “ по Оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност “ 2014-2020 година Общият размер на безвъзмездната финансова помощ е 350 000 лева, оповестяват от Областния информативен център във Варна.    

Целта на процедурата е повишение на конкурентоспособността на локалната стопанска система и опциите за основаване на бизнес, резистентност на предприятията и обезпечаване на претовареност на локалното население, както и възстановяване на индустриалните процеси и усилване на експортния капацитет на компаниите.

Допустими кандидати са дребни и междинни предприятия на територията на локалната инициативна група.

По мярката ще се финансират дейности по поощряване на предприемаческите хрумвания в области, свързани с европейски и районни провокации и секторите на Националната тактика за поощряване на дребните и междинните предприятия. Ще бъде давана поддръжка за създаване на действия в характерни сфери - креативен и културни промишлености, създаване на нови артикули и услуги, свързани със застаряване на популацията, с полагане на грижи и опазване на здравето, включително и обществено предприемачество. Предвижда се и поддръжка на хрумвания, които ще се осъществят от жени-предприемачи, започващи бизнесмени – лица до 29-годишна възраст, и евентуални бенефициенти на възраст над 50 година, започващи личен бизнес, както и на предприятия, разработващи нови артикули и услуги.

Минималният размер на безвъзмездната финансова помощ за един план е 44 006, 18 лева, а максималният - 350 000 лева.

Крайният срок за подаване на планови оферти е 30.12.2020 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР