Месец, след скандалната акция на пловдивската полиция в клуб Bushido,

...
Месец, след скандалната акция на пловдивската полиция в клуб Bushido,
Коментари Харесай

Търси се! Изкупителна жертва за скандалната акция в Бушидо

Месец, след скандалната акция на пловдивската полиция в клуб " Bushido ", при която близо 400 души бяха съблечани от чиновниците на реда в тоалетните, обискирани и принуждавани да клякат, към момента няма осъден за бруталните нарушавания на закона и потъпкването на човешките права на десетки хора. Въпреки обещанието на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, че след приключването на инспекцията, отговорните ще бъдат осъдени, на този стадий такива няма. 
Прочетете още
По информация на Trafficnews , управлението на министерството незабавно търси изкупителна жертва - чиновник, който да понесе отговорността, без да пострада някой от същинските виновници, по чиято заповед за били унижавани клиентите на заведението. Резултатът от интервенцията бе открити 1 цигара марихуана и пакетче с 0,4 града бял прахуляк.

Въпреки, че шефът на ОД Министерство на вътрешните работи Васил Костадинов съобщи, че методът на осъществяване на акцията е бил " субективно решение на индивида, който е управлявал интервенцията ", в дирекцията е обществена загадка, че той е бил осведомен за всички дейности във въпросната нощ - законни и противозаконни. Също по този начин се знае, че основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров също е бил осведомен за протичащото се и преди акцията е бил в регионалната дирекция. Министърът на вътрешните работи изрично се разграничи от дейностите на подчинените си, като съобщи, че не е бил осведомен. 

Очевидно шефът няма да поеме отговорност, а с цел да го спасят - началниците му желаят да намерят отговорен. Предвид динамичната политическа конюнктура, при възможна промяна на управлението на министерството, един осъден шеф бе могъл да се трансформира в неуместен очевидец. 

Според наши източници, в началото за наказване е бил обсъждан зам. шефът Радослав Начев, който обаче не е издавал сходна заповед. Вторият зам. шеф Сълко Литов също не вършел работа, защото бе назначен след въпросната акция. Очаква се ръководителят на акцията Тодор Гарджев да получи наказване, макар че той е служител на реда с дълготраен опит и не би разпоредил почтени жители да бъдат унизени от чиновници на реда. 

Прокуратурата също води следствие по случая, защото много от пострадалите са подали тъжби. В последна сметка в случай че регионалната дирекция бъде наказана, компенсациите на пострадалите ще бъдат изпратени от страната, респективно данъкоплатците, а не от отговорните. 

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР