Мисля, че Китай има своето ужасно минало, когато става въпрос

...
Мисля, че Китай има своето ужасно минало, когато става въпрос
Коментари Харесай

Американски професор за TikTok: Ужасна идея е Китай да контролира така популярната социална медия

„ Мисля, че Китай има своето извънредно минало, когато става въпрос за правата и свободите в интернет. Това Пекин да има надзор над една от най-популярните обществени медии и принадлежности за агитация в света, наподобява като ужасна концепция ”. Това съобщи преподавателят в Калифорнийския университет Тим Ву в изявление за основния интернационален водещ на CNN Кристиан Аманпур.
Прочетете още
Ето и цялостния текст на изявлението:

Какво мислите по въпроса за националната сигурност, който наподобява е подтикнал Съединени американски щати да одобряват толкоз бързо законодателство, което е и първото такова от години насам?

Те обсъждаха това от много време насам. Смятам, че е мъчно да се даде цялостна оценка на заплахите за националната сигурност, без да е налична цялата класифицирана информация. Лудост е обаче, че в телефоните на десетки милиони хора има вградено приложение, което по едно и също време събира данни за тях – повече, в сравнение с всяко друго, и в същото време показва какъвто тип обръщение бихте желали. Това е толкоз явен инструмент за агитация. Знаете, че не е мъчно да измененията мнението на хората. Съгласен съм, че съществуват и други платформи, които имат такава опция. Честно казано, това го има във всяка онлайн платформа, само че това да се управлява от страна, с която на процедура сме в съревнование за бъдещето на цивилизацията, в действителност е неприемливо.

Разбира се, те ще кажат: " Чакайте, ние не сме китайска държавна корпорация, 60% от бизнеса ни се държи от друго място ". Как ще отговорите на това?

Ако желаете да докажете това, продайте TikTok. Компанията майка " Байт Денс " непрекъснато твърди, че от една страна не е китайска компания и си прави каквото изиска, само че от друга не може да продаде TikTok, тъй като китайското държавно управление не ѝ разрешава. Мисля, че историята ни демонстрира, че китайските софтуерни компании би трябвало да вършат това, което споделя страната, без значение дали това се показва под форма на формален надзор, като е налична по този начин наречена " златна акция ", или просто заради обстоятелството, че създателите изчезват за избран интервал от време или получават закани. Ясно е, че Китай упражнява доста мощен надзор върху главните си софтуерни платформи. И по тази причина не мисля, че " Байт Денс " по някакъв метод е освободена от този тип надзор.

На " Байт Денс " беше казано да продаде платформата в границите на девет месеца или ще бъде изправена пред възбрана в Съединени американски щати. Трябва да споменем, че компанията оперира и е със седалище в Китай. Какъв ще е резултатът, в случай че това в действителност се случи или някой различен купи TikTok?

Западните демокрации би трябвало да се отнесат съществено към това предизвикателство и към битката с Китай. Знаете, че в доста връзки бъдещето на интернет е бъдещето на цивилизацията. Ние сме в идеологическа и в някои връзки икономическа битка с Китай и мисля, че би трябвало да се отнесем малко по-сериозно. Ако TikTok се продаде даже на друга страна, която е по-демократична, мисля, че това е добре и изпраща доста значимо обръщение: " Ако се заиграваш с правата и свободите в интернет, няма да те третират като естествена страна ".

Какво би трябвало да направи Европа, с цел да се изправи против TikTok?

Европа като цяло го забрани за длъжностните лица. Бих призовал европейските водачи да се заемат по-сериозно с въпроса за съществуването на страна с доста друга идеология от тази на западните демокрации, която управлява един от най-важните принадлежности за агитация и наблюдаване в света. Мисля, че Европа би трябвало да направи повече. Смятам, че те ненапълно се пробват да смекчат обстановката като споделят, че това е просто една „ американска свръхреакция ".

Тъй като сте професор в Колумбийския университет и университетът е център на толкоз доста интернационалните събития сега, с всички митинги, които следим, смятате ли, че някои от обвиняванията против потреблението на TikTok от младежите допускат, че той популяризира пропагандата на " Хамас " и други сходни организации? И второ, смятате ли, че това е изиграло роля за бързината, с която Конгресът одобри този закон?

Прегледах изследванията, които допускат това и не се усещам задоволително способен, с цел да изразя мнение, само че мисля, че има достоверни изследвания, които демонстрират, че материалите в Тик Ток отразяват гледната точка на китайската страна, изключително във връзка с разногласия, свързани с Китай, като Тайван, Тибет или други места в страната. И за какво да не го вършат? Мисля, че това е сериозна заплаха и не е просто нещо, което би трябвало да подминем. Трябва да загатна, че по време на Студената война задачата на Съветския съюз постоянно е била да подбужда битки на Запад и сега се случват доста такива.

Мнозина, изключително младежите, биха споделили: " Какво значи да забранявате TikTok - това е методът, по който получаваме информацията си, развлеченията си и по този начин нататък? " И мнозина биха споделили: " А какво да кажем за отворения и свободен интернет, който може самичък да позволява дадени въпроси а и да се контролира ". Какъв е вашият отговор на това?

Аз съм огромен последовател на отворения и свободен интернет и по тази причина би трябвало да наложим нужните правила като кажем на TikTok и " Байт Денс " да намерят различен притежател на платформата. Ако не наложите тези правила, те изчезват, а ние седим тук и разрешаваме на Китай, Русия, Куба, Иран и по този начин нататък, да нарушават всички правила на свободния и отворен интернет. Ако няма последици, правилата стават безсмислени.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР