Месец октомври в САЩ може да бъде обявен за месец

...
Месец октомври в САЩ може да бъде обявен за месец
Коментари Харесай

Тиквата-гигант тази година тежи близо 900 кг

Месец октомври в Съединени американски щати може да бъде разгласен за месец на тиквата. През целия месец и изключително в седмицата преди Хелоуин в съвсем всеки щат се организират доста разнообразни фестивали, отдадени на плодовете на нормалното и особено за тамошните ширини растение.

Една от най-престижните съревнования е фермерското ревю в Калифорния.

Тазгодишният тиква шампионат бе извоюван от фермер от Орегон. Той е отгледал тиква, която тежи рекордните 893 кг. Макар цифрата да е внушително, той не слага връх. За сметка на това обаче получава за нея 11 000 $.

Организатори и производители са безапелационни, че тиквите, които бяха показани на тазгодишното ревю, не са достигнали до оптималните си размери заради сушата, която обхвана Западния бряг. Само преди години множеството тикви, които се бореха за първото място, бяха над 940 кг.

Рекордът бе подложен предходната година. Тогава швейцарец се похвали с тиква, тежаща над 1000 кг.

 Състезание за тикви

По време на състезанието с изключение на за най-тежка е присъдена премия и за най-красива тиква. Най-красивите тикви по традиция се трансформират в светещи фенери. Традицията повелява децата да носят страшни костюми и тиквени фенери.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР