Месец декември е изпълнен с множество литературни и кино събития.

...
Месец декември е изпълнен с множество литературни и кино събития.
Коментари Харесай

Кинематограф с премиера на „Книга за хората“ в седем града

Месец декември е изпълнен с голям брой литературни и кино събития. Разбира се, това не би следвало да ни изненадва. Студеното време постоянно е предполагало завършения, както сред страниците, по този начин и пред огромния екран. Ако въпреки всичко и двете са ви повече от обичани и ви е мъчно да изберете, от редакторския екип на Кинематограф са решили този въпрос за вас. Зимната стратегия за късометражно кино продължава със специфична селекция – Късо кино за книгите и от книгите. Запазете си датата 14 декември. Часът е 19:30, мястото - Cine Grand София. Ако пък инцидентно тогава сте заети, не се тормозете, тъй като селекцията е планувана за още най-малко шест прожекции в шест разнообразни града.

Акцентът на програмата е премиерата на кино лентата „ Книга за хората “ (2021) дело на режисьора и сценарист Владислав Лаков. Страниците на тази история, които се разпростират на прага сред семплата реалност и магическия натурализъм, ще ви пренесат през последната седмица от летния стаж в затънтеното родно село на библиотекарката Славина (Моника Иванова), чиито религия и идеализъм ще бъдат сложени под съществено тестване. Тя ще би трябвало да се изправи против Димитрова (Ирен Кривошиева) – директорката на локалната библиотека, която въплъщава в своя облик заслепението и корупцията, както на идеологията, по този начин и на целия бюрократичен механизъм. Филмът е пресен и занимателен взор върху литературата като реликва на характерността и мощния темперамент. Прожекцията в Cine Grand София ще открие самият режисьор, а по-късно публиката ще има опция да дискутира кино лентата с него.

Както може да се чака от най-голямата медия за късо кино в България, гвоздеят на програмата не е единственото, което си заслужава да се види. Още цели пет заглавия ще бъдат показани, измежду които филми от България, Съединени американски щати, Русия, Израел и Канада. Обединяващият претекст сред тях е книгата, само че всеки един показва своя прочит върху тематиката. От сантименталната алегория, осмисляща живота, през заплетените фамилни взаимоотношения в гоненето на книжовен триумф, до грубата действителност на формалния документ.

Пълната стратегия и билети за премиерата в София -

13.12, 19:30ч – Благоевград Stage Bar

13.12, 19:30ч – Пловдив Би Боп Кафе

14.12, 18:00ч – Враца Младежки дом

14.12, 19:30ч – Cine Grand София

11.01.23, 18:00ч – Габрово Галерия Орловска 10

19.01.23, 16:00ч – Гоце Делчев Исторически музей

23.02.23, 19:30ч – Велико Търново TAM club
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР