Месечните приходи на Руската федерация от износ на петрол сега

...
Месечните приходи на Руската федерация от износ на петрол сега
Коментари Харесай

Приходите на Русия от износ на петрол надхвърлиха предвоенните нива

Месечните доходи на Руската федерация от експорт на нефт в този момент са по-големи, в сравнение с преди началото на войната в Украйна – факт, който акцентира неуспеха на западните ограничения за ограничение на военния бюджет на Москва, разяснява Bloomberg, представена от " Фокус ". 

Агенцията акцентира, че неуспехът на западните наказания против износа на съветски нефт може да се види с лодка от гръцкия крайбрежен град Гитио, където два петролни танкера с ръждясали корпуси на обща възраст 57 години стоят единствено на метри един от различен. 

Не са известни нито притежателите на плавателните съдове, нито застрахователя им. Те носят единственото знаме в света, което управляващите считат за обект с " доста висок риск ". А крайната дестинация на облагите от търговията с съветско гориво остава мистерия. 

Цифровите системи за следене демонстрираха 26-годишната Turba да се носи на повече от четири благи, до момента в който 300-метрова Simba изсипва гориво в по-малкия транспортен съд – освен това под погледите на снимачен екип на Bloomberg. 

В същия септемврийски ден, в който се е състояла деликатната интервенция, повече от дузина сходни кораби са плавали в региона - част от големия горист флот. Вероятно те са правили или са се готвили да създадат същото. 

Колко печели Руската федерация от заобикаляне на глобите?

Споразумението за наказания, контрактувано преди година, ориентирано към понижаване на финансирането на Кремъл, включваше таван на цената на доставяния по море съветски нефт в размер на 60 $ за барел, което е с 24 $ под междинната пазарна цена през последните 12 месеца. 

Вместо това, то сътвори рентабилен бизнес за разнообразни търговци и корабни компании, които са сложни за следене. В интервала, когато петролът напусне Русия и времето, когато стигне до купувачите, към 11 милиарда $ в петродолари изчезват годишно, съгласно данни за търговията, събрани от Bloomberg. 

Необходими са вторични наказания

Еди Фишман, старши помощник в Центъра за световна енергийна политика на Колумбийския университет, споделя, че сенчестите флотове и другите възможности на западното морско обезпечаване не са нещо ново. 

" Иран ги употребява от години. Сега, когато огромен производител като Русия също ги употребява, те станаха по-често срещани ", изяснява Фишман. 

Въпреки ранните признаци, че Западът се пробва да попречи на Русия да заобикаля рестриктивните мерки, гръцките управляващи споделят, че са безсилни да предотвратят тази незаконна корабна активност, която се прави тъкмо край крайбрежията на страната. Агенцията показва още, че възходящото значение на сенчестия флот на Руската федерация е явно - през актуалната година към 45% от съветския нефт е превозен таман посредством него. 

Ефективност на глобите

Ефективността на глобите е понижена от непълен мониторинг и използване на политиките за таван на цените на петрола, което разрешава на Русия да продава петрола си на цени над тавана, означават създателите на материала. 

В допълнение, " малка врата " при рафинирането законно разрешава петролни артикули, създадени от съветски недопечен нефт, да бъдат внасяни в разнообразни райони на света. На първо място това се отнася за Индия, която внезапно усили вноса на нефт от Русия. 

По-рано министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън съобщи, че Вашингтон се готви да предприеме строги ограничения за нарушение на открития таван на цената на петрола. Освен това държавното управление на Съединени американски щати възнамерява да понижи на половина приходите на Русия от експорт на нефт и газ до 2030 година.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР