Месечната карта за градския транспорт за ученици, студенти и докторанти

...
Месечната карта за градския транспорт за ученици, студенти и докторанти
Коментари Харесай

От 1 февруари учениците, студентите и докторантите пътуват с карта за 15 лв. в цялата градска мрежа

Месечната карта за градския превоз за възпитаници, студенти и докторанти в София ще бъде понижена с 5 лв. и от на следващия ден – 1 февруари – тя става 15 лева. 

От на следващия ден се стопира продажбата на годишните карти за възпитаници и студенти ще се продават единствено месечни.

С отчет на Столичния общински съвет ще бъде решено по какъв начин да се върнат парите на тези, които са си купили годишна ученическа карта на стойност 200 лв., разгласи шефът на Центъра за градска подвижност Димитър Дилчев пред БНР:

„ Ние би трябвало за една нощ да сменим на всички места ценоразписи, да дадем инструкции на касиери, да променим касовия програмен продукт. Надяваме се, ще работим цяла нощ, на следващия ден това нещо да е реалност. Столична община няма да се забави съответно в частта с използване на новите отстъпки на тези групи. Механизмът занапред ще бъде утвърден от Общинския съвет. Когато бъде гласуван, ще има избрана процедура, с която всички могат да възстановят средствата, в случай че има такива надплатени в минали месеци, за техните транспортни документи ”.

Пенсионерите в столицата пътуват с 80 % отстъпка, която е по-голяма от тази, призната от Министерския съвет.

Децата до 10-годишна възраст ще пътуват гратис, а на тези на възраст сред 7 и 10 години, на които към този момент са закупени карти, парите ще бъдат възобновени.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР