Мерцедесът на цветните фонтани ще текне до дни в Пловдив,

...
Мерцедесът на цветните фонтани ще текне до дни в Пловдив,
Коментари Харесай

Пловдив пуска мерцедеса на фонтаните

Мерцедесът на цветните фонтани ще текне до дни в Пловдив , откакто през днешния ден започнаха пробите по стартирането му в употреба. Шадраванът под декоративните акведукти на Бунарджика ще е най-модерният в България .

Утре ще стартира пълненето му с вода.

Водно оборудване със същата технология има единствено в центъра на Дубай.

Като програмен продукт и благоприятни условия за резултати, това е мерцедесът на фонтаните , разясниха експертите, които го инсталираха.

Водното оборудване трябваше да бъде напълнено за първи път с вода през вчерашния ден и да стартират 72-часовите му проби , само че дъждът от предния ден забави това.

Работихме до късно през нощта с цел да можем да подготвим монтирането на специфичните дюзи и осветяване – дъждът ни забави с 5 часа , обясниха от компанията, която е подизпълнител на „ Драгиев и ко ”.

В съпоставяне със старите Пеещи фонтани в Цар Симеоновата градина, тези са от изцяло друго потомство. Там има канадско съоръжение, а тук - напълно немска технология, която е доста по-напреднала, обясниха от компанията реализатор.

Всички материали са от неръждаема стомана или специлни пластмаси, като задачата е да не се избяга корозията и да не стане късо съединяване във водния басейн.

В настоящия план не е планувана звукова стратегия , само че системата може да се надгради и в бъдеще това да стане вторият пеещ шадраван в града .

В двата басейна на шадравана, които са на разнообразни равнища, има 17 дюзи за изстрелване на вода .

Всяка се ръководи с компютър и може да пуска разнообразни струи от останалите. Вчера дюзите бяха инсталирани една след друга на оставените в басейна тръби.

Във фонтаните са инсталирани и 40 разнообразни лампи , които светят в разнообразни цветове. Те пускат светлините си върху скалите, които са над фонтана.

В бъдеще може да се конфигурира и система за 3D мапинг . В момента има подготвена цветна хореография.

Цяла нощ ще вършим проби по какъв начин работят прожекторите, тъй като това не може да се прави по ярко, обясниха служащите. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР