Мертенс достигна до четвърти кръг за четвърта поредна година. Днес

...
Мертенс достигна до четвърти кръг за четвърта поредна година. Днес
Коментари Харесай

Кербер е аут от Уимбълдън, друга германка поднесе голяма изненада

Мертенс доближи до четвърти кръг за четвърта поредна година. Днес в първия сет тя направи един пробив повече, а във втория изоставаше с 3:5 и най-после измъкна мача с четири следващи гейма и два пробива в тях.

34-годишната германка Татяна Мария – най-възрастната тенисистка, която още е в конкуренцията, победи петата сложена Мария Сакари (Гърция) с 6:3, 7:5. За Татяна Мария това е първо присъединяване в четвърти кръг на шампионат от Големия шлем в кариерата й. Нейната последваща съперничка ще бъде латвийката Елена Остапенко, шампионка от Ролан гарос 2017.

“Чувството е необикновено! За първи път в кариерата ми съм на осминафинал на шампионат от Шлема. Мисля, че изцяло справедливо не преставам, защото играх добре от началото до самия завършек на мача. Да, щастлива съм ”, съобщи германката.

Намираща се на 103-о място в ранглистата и майка на две деца, тя се върна на корта по-малко от година след раждането на второто си дете. Преди повече от две години тя победи Сорана Кърстя и за нея това беше първата победа над тенисистка от топ 50.

Във втория сет германката се върна от 2:5 и след края на срещата беше щастлива, че е съумяла да вземе реванш за отпадането от същата съперничка на Откритото състезание на Австралия.

23-годишната чехкиня Мари Бузкова отстрани Алисън Риск (САЩ), 36-а в ранглистата на УТА, в два сета – 6:2, 6:3. Срещата продължи час и 28 минути, а за чехкинята това е първо присъединяване на подобен стадий от Шлема в кариерата. Риск, четвъртфиналистка тук от 2019-а година, стана втората американска жертва на Бузкова след Даниел Колинс в първия кръг.

Французойката Каролин Гарсия се връща в 4-ия кръг на шампионата в Лондон за първи път от 2017-а година, откакто се оправи с 33-ата в ранглистата Чжън Шуай (Китай) със 7:6 (3), 7:6(5). Шампионка от шампионата в Бад Хомбург (Германия) преди седмица, Гарсия усили победната си серия на тревни кортове на осем мача. Чехкинята Бузкова е нейната последваща съперничка.

Китайката Чжън сервираше за първия сет при 5:4, само че беше пробито подаването й на нула. Гарсия продължи нападателните офанзиви до края и откакто дръпна с 5:2 в тайбрека, беше ясно кой взима сета. Малко терзание пристигна за нея при започване на втория сет, когато се наложи да вземе медицински таймаут. Там срещата се заключи на 3:3 и 5:5, а във втория тайбрек при 16-ия си ас взе и мача, който продължи час и 54 минути.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР