Мерките за сигурност в Киев ще бъдат затегнати и заплахи

...
Мерките за сигурност в Киев ще бъдат затегнати и заплахи
Коментари Харесай

Путин: Пълна глупост е, че Русия планира да атакува Европа след Украйна

Мерките за сигурност в Киев ще бъдат затегнати и закани за от ден на ден набези. Това разгласи шефът на военната администрация на украинската столица. Русия няма да нападна страни от НАТО, само че F-16 ще бъдат сваляни в Украйна, съобщи съветският президент Владимир Путин.

Украинските сили са свалили 26 от 28 дрона, с които Русия е атакувала Украйна през нощта. Две дами, на 72 и 74 години, са били ранени, когато парчета от безпилотни апарати са блъснали жилищна постройка в Запорожие.
5 къщи са на половина разрушени, над 40 други са изумени.



" Събудих се и нещо падна върху мен от горната страна. Не можех да вдишвам. Започнах да се движа и видях, че таванът се е срутил. Всичко в прилежащата стая беше в пламъци. Всичко беше разрушено и нямаше стени ", сподели Нина Юдаева, гражданин на Запорожие.

Ракетен удар имаше и против Одеска област. Един човек почина, а 18 са ранени при въздушно нахлуване против Харков. Ресторант, магазин и офиси в Харковска област са били развалени от парчета от три безпилотни самолета.



На този декор, Кремъл разяснява, че Изявленията за хипотетични проекти на Русия да нападна Европа след Украйна са нелепости, съобщи съветският президент Владимир Путин по време на среща с водачи.

" Това са цялостни глупости. Възможността за нахлуване против някои други страни, Полша, балтийските страни, плашат също чехите - това е просто нелепост. Друг метод да се заблуди популацията им и да се въвлекат хората в спомагателни разноски, да ги принудят да носят това задължение на плещите си ", изясни Владимир Путин, президент на Русия.

Запитан за изтребителите F-16, които Западът даде обещание да изпрати на Киев, Путин сподели, че тези самолети няма да трансформират обстановката в Украйна. Те ще бъдат сваляни от съветските сили, добави съветският президент. Путин разяснява още, че F-16 могат да носят и нуклеарно оръжие и в случай че ще се употребяват от летища в трети страни, то те ще стават законни цели за Москва, където и да са локализирани.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР