Мерките срещу инфлацията, обявени от правителството вчера и макар и

...
Мерките срещу инфлацията, обявени от правителството вчера и макар и
Коментари Харесай

Йотова: Решенията на властта се взимат от един, не от всички

Мерките против инфлацията, оповестени от държавното управление през вчерашния ден и въпреки и закъснели, са първа и позитивна крачка. Очаква се средносрочната стратегия на държавното управление, с цел да се знае какво се случва и след юни месец. Това разяснява вицепрезидентът Илияна Йотова преди конференция, провеждаща се в столицата на Института за обществена интеграция.

" Това е първа и позитивна стъпка, само че се чака цялата стратегия на държавното управление, тъй като има упования от бизнеса. Също е набор от ограничения, които се надявам, че ще дадат положителни резултати. Липсва обаче легитимност на решенията, така като вчера един водач реагира, което значи, че решенията се вземат от един, а не от всички, през днешния ден съдружният съвет би трябвало да каже тежката си дума ", изясни Йотова.

Като втори проблем вицепрезидентът очерта, че към момента част от протестиращите българи не са задоволени.

" Мерките са положителни, когато и да се вземе решение за тях ", сподели в умозаключение Йотова, признавайки, че на държавното управление е мъчно.

По време на конференцията на тематика " Загубеното доверие в политическите партии в Европа " - Илияна Йотова направи разбор на политическата обстановка у нас. По думите й последните социологически проучвания за систематизиране на партиите в България са тревожни.

Като първи проблем тя набеляза " похода против партиите ". " Подменена е ролята на партии в демократично общество, не се приказва за партии, а за политически планове. Трудно може да се ориентира човек защо се борят и партиите губят образ и лидерска функционалност ", счита вицепрезидентът. Йотова счита, че " пиарът " подменил политическите решения, значимо било какъв брой медии ще се активизират и кой ще откри по безапелационния облик.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР