Мерките срещу Covid-19 никога не са били строго медицински, а

...
Мерките срещу Covid-19 никога не са били строго медицински, а
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Има риск България да остане ендемична зона с Covid-19

" Мерките против Covid-19 в никакъв случай не са били строго медицински, а постоянно са имали сериозен политически отпечатък . Когато политиката се намеси в една професионална среда, каквато съставлява контролът на пандемичния развой, се случват неподходящи неща.  Трябва да слушаме специалистите - хората, които имат отговорността да ръководят пандемията и на които по-късно им се търси отговорност за това ".  Коментарът направи пред БНР д-р Александър Симидчиев, народен представител в 45-ия и 46-ия парламент от ПГ на " Демократична България ".

Според пулмолога и децата боледуват повече от Делта разновидността, тъй като той е по-заразен:

" Този вид доста елементарно се популяризира. Той пристигна от страна, където нямаше имунизация. Така желая да оборя теза на антиваксърите, че надали не имунизациите били причинявали разновидностите на ковид. Делта разновидността се появи в страна (Индия - б.р.), която е голяма и вирусът можеше да се популяризира несмущаван в големи групи от хора. Колкото повече хора се заразят, толкоз повече разновидности се получават поради обстоятелството, че този вирус мутира непринудено. Колкото повече вирусът се популяризира, толкоз повече разновидности ще има. Ваксините могат да ни спасят от многото разновидности, като понижат скоростта, с която коронавирусът се популяризира ". 

По думите на доктор Симидчиев има риск България да остане ендемична зона поради ниското равнище на имунизация на популацията:

" Това ще повлияе на туризма и на стопанската система в годините напред ".

Александър Симидчиев съобщи, че методът на идващото държавно управление към Covid епидемията би трябвало да бъде последователен, научно основан и медицински аргументиран:

" Не би трябвало политиката да има водещо място. Да не мислим за изборните резултати и по тази причина да не вършим това, което би трябвало - от здравна позиция ".

Интервюто на Людмила Железова с д-р Александър Симидчиев в предаването " 12+3 "  можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР