Мерките на Китай за намаляване на митата върху вноса на

...
Мерките на Китай за намаляване на митата върху вноса на
Коментари Харесай

Китай понижи вносните мита върху 1 585 продукта

Мерките на Китай за понижаване на митата върху вноса на 1 585 типа артикули влязоха в действие, съобщи ТАСС, представени от БГНЕС.
" Намаляването на вносните мита доста ще понижи индустриалните разноски и ще усили предлагането измежду локални производители ", съобщи министерството.
Мерките, влезнали в действие на 1 ноември, обгръщат 19% от общия брой облагаеми вносни артикули в страната. Според Китайския държавен съвет намаляването на ставките ще понижи междинната стойност на вносните мита на Китай до 7,5% по отношение на 9,8% през 2017 година
Мерките засягат основно промишлени артикули, в това число механични и електрически артикули, аварийни елементи и първични материали. По този метод за стоките от категориите текстил и строителни материали ставката на вносните мита се понижава от 11,5% на 8,4%. Тарифите за 396 продукта от категорията на електромеханичното съоръжение ще бъдат 8.5% по отношение на 12.5%, таксувани по-рано. Митата на 390 продукта от категорията първични материали и материали са понижени от 6,6% на 5,4%.
Според оповестеното по-рано изказване на Държавния съвет " тези ограничения, подхванати по-рано тази година за понижаване на вносните мита, ще понижат данъчната тежест върху потребителите и китайските компании с 60 милиарда юана (около 8,7 милиарда долара) ". Според министерството тези дейности са ориентирани към " модернизиране на производството, понижаване на разноските, както и увеличение на вноса и по-нататъшно стимулиране на вътрешното търсене в КНР ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР