Мерилендският губернатор Лари Хоган заяви в неделя, че не може

...
Мерилендският губернатор Лари Хоган заяви в неделя, че не може
Коментари Харесай

Тръмп хвърли вината върху медиите: Те задават враждебни въпроси, а после отказват да съобщят истинските факти!

 Мерилендският губернатор Лари Хоган съобщи в неделя, че " не може в действителност да изясни " общественото изявление на президента Доналд Тръмп предходната седмица по отношение на потреблението на дезинфектанти като средство за лекуване на COVID-19, само че той посъветва президента да се увери, че неговите конференции за ковид са " основан на обстоятелства. "  

Хоган, републиканец и ръководител на Националната асоциация на шефовете, съобщи в ефира на " Тази седмица " на ABC News, че от началото на епидемията е значимо чиновниците да оповестяват " доста ясно обстоятелствата, тъй като хората слушат тези конференции ". 

" Те слушат, когато губернаторът организира конференция, и сигурно обръщат внимание, когато президентът на Съединените щати стои там, давайки конференция за нещо толкоз съществено като тази международна пандемия ", сподели Хоган.  " И мисля, че когато дезинформацията излезе или просто кажете нещо, което се появи в главата ви, се изпраща неправилно известие. "  

В четвъртък Тръмп предложения Бил Брайън, заместник-секретар на науката и технологиите в Министерството на вътрешната сигурност, да осведоми репортерите на Белия дом за изследване, което откри, че коронавирусът не оцелява дълго, когато е изложен на слънчева светлина или дезинфектанти. След презентацията Тръмп обмисли опцията за инжектиране на дезинфектанти или ултравиолетова светлина в човешкото тяло, с цел да убие вируса. 

Идеята провокира паника от здравните специалисти и куп насмешки в обществените медии. Производителите на дезинфектанти Clorox и Lysol издадоха изказвания, напомнящи на хората, че е рисково да гълтам сходни артикули. 

Хоган сподели, че след забележките на Тръмп, в Мериленд стотици позвънявания се получават в незабавната гореща телефонна линия в локалния здравен отдел,и хората питат дали е вярно да одобряват, гълтам или да си инжектират Clorox или артикули за разчистване на алкохол - дали това ще им помогне да се преборят с вируса. Затова трябваше да бъде изнесено това предизвестие, с цел да се уверим, че хората не вършат нещо сходно, което в действителност би било доста рисково и даже смъртоносно. "  

Хоган посъветва Тръмп да се " увери, че тези конференции са основани на обстоятелства ".

В петък Тръмп сподели, " Разбира се, хората не би трябвало да гълтам почистващи артикули. Той добави още, че забележките му са били " доста подигравателен " въпрос към кореспондент ".  

Координаторът на Коронавируса на Белия дом Дебора Биркс съобщи, че Тръмп усвоява нова информация за ковид пред аудитория онлайн. Прессекретарят на Белия дом Кейли МакЕнани съобщи, че осведомителните медии " безконтролно " взеха забележките на Тръмп " отвън подтекста ", макар че нередактираният продан беше необятно публикуван в обществените медии и постоянно се възпроизвеждаше в новините по медиите.

На брифинга Биркс сподели, че ултравиолетовата светлина и дезинфектантите не са ефикасно лекуване на коронавир. В неделя тя показа пред Си Ен Ен: " Когато той се обърна към мен, дадох си ясна сметка и той разбра, че това не е лекуване “. 

Тя сподели, че Тръмп " води разговор сред учения от DHS и него самия ". 

На въпроса дали я тормози да се оправи с евентуалните рискове, подбудени от мненията на президента, Биркс отговори: " Е, мисля, че ме тормози, че това към момента е в цикъла на новините. "

" Мисля, че съм дала да се разбере, че това е разсъждение ", сподели Биркс.  " Но желая да продължим, с цел да можем да получим информация до американския народ, която може да им помогне да се защитят един различен. "  

Преди спекулациите за светлината и дезинфектанта, Тръмп бе подложен на критика, че показва антимааринийя медикамент хидроксихлорохин като " настоящ " при лекуване на пациенти с COVID-19 преди завършването на клиничните изпитвания. "

В петък Администрацията по храните и медикаментите издаде изказване, в което се споделя, че " Хидроксихлорохинът и хлорохинът не са потвърдени като безвредни и ефикасни за лекуване или профилактика на COVID-19 ". Той предизвести използването им " отвън болничната конюнктура или клинично изпитване поражда риск от проблеми със сърцето ". 

" Каква е задачата да се организират конференции за вести от Белия дом, когато медиите не задават нищо друго, с изключение на враждебни въпроси, и по-късно отхвърлят да оповестят тъкмо истината или обстоятелствата ", написа той.  " Те получават рекордни рейтинги, а американците не получават нищо друго с изключение на подправени вести. Не си коства времето и напъните! "  

На въпроса на CBS News `` Face the Nation `` дали счита, че Тръмп би трябвало да спре да организира брифингите заради опасността, подбудена от дезинформация, Хоган отговори: " Важно е провеждането на брифинги за информиране на обществото за протичащото се.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР