Mercedes-Benz е поредната автомобилна компания, която постигна споразумение с Tesla,

...
Mercedes-Benz е поредната автомобилна компания, която постигна споразумение с Tesla,
Коментари Харесай

И Mercedes-Benz получи достъп до зарядната мрежа на Tesla

Mercedes-Benz е следващата автомобилна компания, която реализира съглашение с Tesla, което дава достъп на притежателите на електрически й модели до зарядната инфраструктура на американската марка.

Зареждането на електрически автомобили с марката Mercedes-Benz на някоя от 12 000 зарядни станции на Tesla в Северна Америка ще бъде допустимо от началото на идната година благодарение на адаптер, а от 2025 година, моделите на компанията ще получат и осъществяване със североамериканския NACS стандарт конектор.

" Нашият стратегически приоритет е явен: Производството на най-желаните коли в света ", разяснява Ола Калениус, ръководител на управителния ръб на Mercedes-Benz Group AG. " За да ускорим прекосяването към електрически коли, ние сме отдадени на това да извисим цялостното преживяване с електрическите автомобили за нашите клиенти- включително и бързото, комфортно и надежно решение за презареждане, където и да ги води техния Mercedes-Benz "

От Mercedes-Benz анонсират също по този начин, че компанията има намерение да построи повече от 2000 зарядни хъба с над 10 000 зарядни точки в Северна Америка, Европа, Китай и други съществени пазари до края на десетилетието.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР