Мениджърските заплати са сладка тема за всеки журналист и за

...
Мениджърските заплати са сладка тема за всеки журналист и за
Коментари Харесай

Шефът на Beiersdorf е с най-голяма заплата в Германия

Мениджърските заплати са сладка тематика за всеки публицист и за четящата аудитория. В Германия работят някои от най-големите компании, познати в целия свят. Годишна ранглиста подрежда Топ 10 на най-работливите измежду техните мениджъри. Естествено това са данни единствено за възнагражденията в компании, търгувани на фондовата борса, защото те са задължени да демонстрират и такава информация.

Любопитен факт е и това, че множеството от тези компании имат свои дъщерни сдружения или представителства в България, т.е. и ние имаме някакъв принос в растежа им.

Компанията за произвеждане на козметика Beiersdorf , позната у нас с марката Nivea, заплаща на Щефан Хайденрайх по 23.45 млн. евро - най-високото мениджърско заплащане през 2018 година. "Нивеа " ( Nivea ) e най-голямата в света комерсиална марка артикули за грижа за тялото и лицето. Принадлежи на компанията Beiersdorf от Хамбург, основана през 1882 година. "Нивеа " се продава в над 150 страни. Първият документ, който потвърждава наличието на марката Nivea на българския пазар, е от 1914 година. Малко по-рано, в годините сред от 1890-1900 година, компанията е употребила пощенски картички, с които клиенти от България са поръчвали стока непосредствено от централата на Байерсдорф в Хамбург.

От октомври 2001 година Beiersdorf ( "Байерсдорф ") - Виена, стъпи непосредствено на българския пазар, като сътвори дъщерното сдружение "Байерсдорф България " ЕООД. Решението е разследване от увеличената маркетинговата активност, която дружно с интернационалното и националното ноу-хау води към ново пазарно развиване у нас. Директното наличие се е наложило и от непрекъснато засилващата се конкуренция. От 1994 година компанията присъстваше в страната посредством извънреден представител.

Далеч зад шефа на "Нивеа " е Оливер Бете, който е взел за своята работа като основен изпълнителен шеф на застрахователния колос Allianz , едвам 10.33 млн. евро. "Алианц България холдинг " е първата финансова група у нас, която предлага сложно застрахователно и финансово обслужване на своите клиенти в пет бранша: общо обезпечаване, животозастраховане, пенсионно обезпечаване, банкови услуги и лизинг. Компаниите от групата на "Алианц България " са: ЗАД "Алианц България " - общо обезпечаване, ЗАД "Алианц България Живот " - животозастраховане, ЗАД "Енерегия " - обезпечаване на енергийния бранш, ПОД "Алианц България " - в допълнение наложително и в допълнение непринудено пенсионно обезпечаване, "Алианц Банк България " - цялостно банково обслужване, и "Алианц Лизинг България " - лизинговане на коли, машини и съоръжение. Днес, повече от 1 169 090 неповторими самостоятелни клиенти и над 42 299 бизнес клиенти ни се доверяват и употребяват финансовите услуги на "Алианц България ". Изпълнителен шеф и ръководител на съвета на шефовете е Димитър Желев.

Шефът на SAP - Бил Макдермът, който до момента беше №1 в класацията, е паднал до трето място през предходната година със заработените 9.97 млн. евро. От август предходната година Радомир Миланов е ръководещ шеф на "SAP България ". Той пое поста от Румяна Тренчева, която зае нова управителна позиция в района и ще ръководи комерсиалните действия на SAP в България, в това число продажбите на лицензи и услуги, връзките с сътрудници и обслужването на клиенти. SAP работи с над 320 000 клиенти в над 190 страни, повече от 80 000 чиновници от 150 разнообразни националности, и има над 43-годишна история. Като водач на пазара на бизнес програмен продукт, SAP е в центъра на актуалната софтуерна гражданска война.
SAP Labs са центровете за разработка на програмен продукт на SAP, където се развиват множеството артикули и решения на компанията. Развойните центрове са ситуирани във високотехнологични клъстери в целия свят и отразяват културата на нововъведения и многообразие в SAP. Като един от 18 SAP Labs в 15 страни по света, SAP Labs България е основно и стратегическо подразделения на SAP SE. SAP Labs България е основан през 2000 година и е един от водачите в използването на Lean философия и гъвкави (agile) методологии при основаването на програмен продукт в България.

Джо Кесер от Siemens е получил 9.958 млн. евро. Siemens има над 43 000 чиновници в 44 страни, които се занимават с проучвания и нови разработки (R&D). "Siemens България " е водещ снабдител на новаторски артикули, технологии и решения в областта на промишлеността, енергетиката, превоза, опазването на здравето и инфраструктурата. Бизнес ползите са ориентирани към областите на електрификацията, автоматизацията и цифровизацията. Компанията има над 500 чиновници в страната. Близо 250 души в района на град Правец, където през 2005-а бе открита фабрика за измервателна инсталация за артикули високо напрежение. В България са локализирани два способени центъра, които работят по планове на компанията по целия свят. Български експерти подкрепят планове на Siemens в региона на енергийния инженеринг в Европа и Азия. Другият значителен принос на локалния ноу-хау и експертиза към бизнеса на Siemens е активността на Центъра за нововъведения всградните технологии. Siemens е показана в България от края на 19-ти век. В началото на 1991 година Siemens възвръща традицията да участва непосредствено в страната и основава личен oфис в София, в който са показани главните посоки на сдружението. През октомври 1998 година е записана и пълнофункционална дъщерна компания на концерна Siemens в България - "Сименс " ЕООД.

Генералният изпълнителен шеф на Heidelberg Cement - доктор Бернд Шайфеле, се е подписал против 9.431млн. евро. За повече от 145 години от основаването си през 1873 година, "ХайделбергЦимент Груп " се трансформира от локален производител на цимент, с един цех в Хайделберг, в една от международните водещи компании, произвеждаща строителни материали. Тя е един от най-големите интегрирани производители на строителни материали в света с водещи пазарни позиции - първи в света по произвеждане на инертни материали, втори в производството на цимент и трети в производството на подготвени бетонови смеси. В компанията работят към 63 000 души допълнително от 3000 местоположения в над 60 страни. У нас компанията има четири завода. " Хайделберг Бетон " - Варна е най-новата марка на "ХайделбергЦимент Груп " в България, коята дава на пазара висококачествени бетони. " Терминал Дамяница " е логистичен център, ситуирана в с. Дамяница, област Благоевград, за доставка на насипен и пакетиран цимент към Югозападна България и Македония. "Вулкан цимент " АД е смилателен център в Димитровград, област Хасково, който употребява за своето произвеждане клинкер, доставен от "Девня Цимент ". " Девня Цимент " АД е най-големият производител на цимент в България, ситуиран в Девня, област Варна.

В сметката на доктор Дитер Цече, който ръководи Daimler AG - един от водещите производители на коли в света, са влезнали 8.264 млн. евро.

Д-р Франк Апел от Deutsche Post - националният пощенски оператор на Германия, е проработил 8.194 млн. евро.

Най-голямата компания за произвеждане на спортни артикули Adidas заплаща на Каспер Рорстед по 8.164 млн. евро.

Собствениците на Fresenius Medical Care са оценили труда на Райз Пауел за компанията със 7.292млн. евро.

Последен по приходи в десетката е шефът на Merck - доктор Штефан Ошман, със 7.154 млн. евро. Българският клон на най-големият транспортьор на контейнери в света.компанията - "Мерск България Лимитид " ЕООД - Варна прави транспортни услуги - транспорти на контейнери.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР