Мениджърската агенция Team8, чийто основатели и собственици са Роджър Федерер

...
Мениджърската агенция Team8, чийто основатели и собственици са Роджър Федерер
Коментари Харесай

Агенцията на Федерер може да стане собственик на Cincinnati Masters


Мениджърската организация Team8, чийто създатели и притежатели са Роджър Федерер и неговият сътрудник Тони Годсик, би могла да разшири активността си по доста впечатляващ метод. Спортното бизнес издание Sportico, както и журналистът от Tennis Channel Стив Уайсмън, оповестяват, че Team8 има намерение да се включи в търга за мажоритарния пакет акции на Мастърс шампионата в Синсинати.

В момента мажоритарен притежател на Western & Southern Open е американската тенис асоциация (USTA), която държи 93,8% от акциите. Още през февруари обаче ръководителите на федерацията разкриха пред Tennis.com, че възнамеряват да се разделят със своя дял против 9-цифрена сума. Едно от изискванията, сложено от актуалните притежатели пред всички евентуални купувачи, е гаранцията, че шампионатът няма да бъде изместен и ще остане в Синсинати.

„Бордът на шефовете на USTA счита, че моментът е подобаващ да бъдат проучени евентуални стратегически варианти и други възможности за усъвършенстването на дълготрайното разгръщане на шампионата и извеждането му на по-високо ниво“ – гласи изказването на USTA, изпратено до американските медии.

USTA закупи мажоритарния дял на Western & Southern Open през 2009 година за сумата от 12,5 млн $ и оттогава до в този момент асоциацията е вложила в шампионата още 65 млн. От USTA прецизираха, че промяната на собствеността ще важи единствено за мъжкия шампионат, до момента в който правата за конкуренцията при дамите ще останат при сегашния им притежател Octagon Management.

До момента никой от Team8 не е коментирал публично тематиката. Евентуално придобиване на правата за шампионата от страна на организацията би могло да докара до спор на ползи, защото Федерер към момента е деен състезател. Маестрото, който към момента се възвръща от интервенцията на коляното, която претърпя предишното лято, е декларирал присъединяване в два шампионата до края на сезона – Laver Cup (23-25 септември) и ATP 500 шампионата в Базел (24-30 октомври).

В същото време обаче една от легендите на американския тенис – някогашния №1 и първенец на US Open за 2003 година Анди Родик, твърдо поддържа възможното придобиване на собствеността от страна на Team8.

„В света на тениса, където споровете на ползи са безгранични, Роджър сигурно би могъл да придобие Western & Southern Open. Той постоянно е бил превъзходен дипломат на спорта, а също така през годините построи доста мощна връзка с почитателите в Синсинати. Със сигурност всеки от нас би желал този шампионат и този град да останат в Тура под управлението на човек, който в действителност познава и обича тениса“ – съобщи Родик.

Федерер е печелил Мастърс шампионата в Синсинати рекордните седем пъти, като последният му трофей датира от 2015, когато швейцарецът победи Новак Джокович в заключителния конфликт (7-6, 6-3). Единственият му изгубен край в шампионата бе през 2018, когато отстъпи пред Джокера с 4-6, 4-6.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР