Мениджърът на новия фонд Леона Асланова е основател на първата

...
Мениджърът на новия фонд Леона Асланова е основател на първата
Коментари Харесай

Финансиране за стартъпи до 1 млн. лв. ще предоставя "Иновейшън акселерейтър България"

Мениджърът на новия фонд Леона Асланова е създател на първата профилирана организация за нововъведения в България Innovation Starter и на форума за нововъведения Innovation Explorer

© Надежда Чипева След като в края на септември проработи първият фонд за стартъпи, финансиран с обществен запас, и втората такава конструкция разгласи начало на активността си в България. Подпомогнат с 14 млн. евро от Фонда на фондовете и привлякъл лично финансиране в размер на 1.6 млн. евро, " Иновейшън акселерейтър България " стартира подбора на млади компании, нуждаещи се от финансиране в най-ранния стадий на своето развиване. Очакванията са в идващия петгодишен интервал средствата да стигнат за близо 200 стартъпа, работещи в някоя от предпочитаните области - опазване на здравето, лека индустрия, превоз и логистика, цифрови планове, медиен и корпоративен програмен продукт.

За първите крачки

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Помощта на " Иновейшън акселерейтър България " ще е с вложения от 25 хиляди до 50 хиляди евро за фирмите, намиращи се в най-ранна фаза на своето развиване. За по-напредналите поддръжката може да доближи до 1 млн. евро. Кандидатите ще бъдат оценени на база бизнес модел, конкурентни преимущества, качество на екипа. Освен с финансиране подкрепените стартъпи ще се възползват от спомагателна поддръжка за ускорение на бизнеса им посредством акселераторска стратегия с образования. Заявките за работа с фонда ще се одобряват и обработват на уеб страницата на фонда, където има форма за кандидатстване.

Екипът на " Иновейшън акселерейтър България " е управителен от специалиста по нововъведения Леона Асланова и в него има познати лица. Сред тях са банкерите Васил Христов и Димитър Костов, Ангел Ангелов от " Дайнакс инвест ", Венеция Нецова-Ангова от българската асоциация на водачите и бизнесмените ABLE.

Дъжд от пари за екосистемата

Фондът за стартъпи на " Иновейшън акселерейтър България " е вторият, който стартира работа по програмата на Фонда на фондовете, ориентирана към предприемаческата екосистема у нас. В края на септември стартира активност " Фонд Ню вижън 3 ", зад който стоят сътрудниците от NEVEQ и който ще влага 23.2 млн. евро в софтуерни стартъпи в по-напреднала фаза на развиване. Предстои завършване на процедурата за избор на управител, който да ръководи третият подобен фонд за стартъпи, който ще разполага с 35.6 млн. лева обществен запас.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР